Τριπλή η «παρουσία» της Μέριλ Στριπ στην αθηναϊκή θεατρική σκηνή εφέτος. Ούτε ένα ούτε δύο αλλά τρία έργα που ανεβαίνουν στο σανίδι τα είδαμε (και) με την οσκαρική αμερικανίδα ηθοποιό στη μεγάλη οθόνη…
nnn
Αρχής γενομένης με τη «Florence», τη φάλτσα τραγουδίστρια από τον Στίβεν Φρίαρς (μαζί της ο Χιου Γκραντ). Στο θέατρο Θησείον η Ναταλία Τσαλίκη, σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα, με τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο στο πλάι της, ζωντανεύει τη «Φλόρενς Φόστερ Τζέκινς».
nnn
«Mamma mia», το γνωστό μιούζικαλ που μετέφερε στον κινηματογράφο η Φιλίντα Λόιντ –με γυρίσματα στην Ελλάδα, όπου η Μέριλ Στριπ (φωτογραφία) υποδύθηκε την Ντόνα, με τον Πιρς Μπρόσναν επικεφαλής του τρίο των ανδρών της. Στο Ακροπόλ, στις αρχές Δεκεμβρίου, η Δέσποινα Βανδή θα δώσει τη δική της εκδοχή στην ηρωίδα, με τον Ακη Σακελλαρίου στο πλάι της. Η σκηνοθεσία της Θέμιδος Μαρσέλου…
nnn
«Αύγουστος» του Τρέισι Λιτς που σκηνοθέτησε για τη μεγάλη οθόνη ο Τζον Γουέλς με τη Μέριλ Στριπ και την Τζούλια Ρόμπερτς ως μάνα και κόρη.
Στο θέατρο Χορν, στα μέσα Δεκεμβρίου, η Θέμις Μπαζάκα και η Μαρία Πρωτόπαπα θα μοιραστούν τους ρόλους, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.
nnn
Αλλο οθόνη κι άλλο σανίδι βέβαια. Δύσκολο να μη γίνουν συγκρίσεις. Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα όμως η αναμέτρηση…
nnn
«Λαμπεντούζα»: μια παράσταση αληθινό διαμάντι στη σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, όπου ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος έστησε ένα λευκό σκηνικό με λίγα βράχια και μπόλικη ψυχή, επιλέγοντας ένα σύγχρονο έργο που έχει πολλά να μας πει.
nnn
Ο Αργύρης Ξάφης στον ρόλο του ιταλού ψαρά Στέφανο που αναγκάζεται αντί για ψάρια να ψαρεύει πτώματα. Θετική έκπληξη η Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, η Ντενίζ, μια κινεζοεγγλέζα φοιτήτρια που ζει στο Λονδίνο και δουλειά της είναι να εισπράττει χρέη και δόσεις από καταναλωτικά δάνεια.
nnn
Συμπυκνωμένο σε νοήματα και διάρκεια (80), το έργο του Αντερς Λουστγκάρτεν αφήνει να μπει φως σε ένα επίκαιρο θέμα τόσο βαρύ όσο το Μεταναστευτικό. Η δική του προσέγγιση είναι διαφορετική, καθώς εστιάζει εκεί που πολλές φορές ξεχνάμε ότι κρύβεται η ουσία: στον άνθρωπο, στη ζωή, στην καλοσύνη.
nnn
Αξίζει.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ