ΤΟ ΒΗΜΑ logo

25η Μαρτίου στην Αθήνα: 4 μαγαζιά για όλα τα γούστα και τραγανό μπακαλιάρο

25η Μαρτίου στην Αθήνα: 4 μαγαζιά για όλα τα γούστα και τραγανό μπακαλιάρο 1

Από παραδοσιακή ελληνική κουζίνα μέχρι και μοντέρνα γαστρονομία και κοκτέιλ, αυτά τα μαγαζιά στην Αθήνα θα κάνουν την 25η Μαρτίου αξέχαστη.

ΑΠΟ GRACE TEAM

Η 25η Μαρτίου είναι μια ξεχωριστή μέρα με την Εθνική Εορτή και την ανεξαρτησία της χώρας να γιορτάζεται με πλήθος παραδόσεων, αλλά κυρίως με γευστικά φαγητά και ξεχωριστές θαλασσινές γεύσεις.

Αρκετοί είναι εκείνοι που ενδεχομένως να πραγματοποιήσουν μια σύντομη απόδραση από την πόλη, ενώ ακόμη περισσότεροι είναι εκείνοι που θα μείνουν στην Αθήνα να ξεκουραστούν και να απολαύσουν την άνοιξη στην πόλη.

Στην περίπτωση που προτιμήσετε να μείνετε στην Αθήνα αυτή την ημέρα και θέλετε να απολαύσετε γευστικά πιάτα ή να περάσετε μια υπέροχη βραδιά, τα εξής μαγαζιά θα είναι εξαιρετικές επιλογές για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Βασίλαινας, Πειραιάς

Το Βασίλαινας είναι ένα ιστορικό εστιατόριο στον Πειραιά, με παράδοση σχεδόν 100 χρόνων στη θαλασσινή κουζίνα. Ιδρύθηκε το 1920 και ξεκίνησε ως μια μικρή ταβέρνα που σερβίριζε ψάρια και θαλασσινά, εξελίχθηκε όμως σε έναν από τους πιο διάσημους γαστρονομικούς προορισμούς της Αθήνας.

Το εστιατόριο έχει χτίσει τη φήμη του γύρω από την υψηλή ποιότητα των υλικών του, δίνοντας έμφαση στα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά που προμηθεύεται καθημερινά. Η κουζίνα του συνδυάζει τη μεσογειακή παράδοση με σύγχρονες γαστρονομικές τεχνικές, προσφέροντας πιάτα που τιμούν την ελληνική γαστρονομία αλλά με μια πιο μοντέρνα προσέγγιση.

Όσο για τον χώρο, έχει έναν minimal και κομψό χαρακτήρα που ισορροπεί μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας αισθητικής. Διατηρεί μια ζεστή ατμόσφαιρα, ιδανική τόσο για επαγγελματικά γεύματα όσο και για πιο προσωπικές στιγμές.

Το μενού του εστιατορίου περιλαμβάνει μια ποικιλία από πιάτα με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά, με απλές αλλά εκλεπτυσμένες γεύσεις. Καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με αυγοτάραχο, ταρτάρ τόνου ή λαβράκι με αβοκάντο, φρέσκα ψάρια στη σχάρα με συνοδευτικά εποχής, καραβιδόψιχα με ελαφριά σος εσπεριδοειδών, κριθαρότο με θαλασσινά –είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν.

Για την 25η Μαρτίου, το εστιατόριο προσφέρει παραδοσιακό τηγανητό μπακαλιάρο με σκορδαλιά, φτιαγμένο με εξαιρετικές πρώτες ύλες και προσεγμένη τεχνική.

Χρώματα Βυθού, Νέα Ερυθραία

Το Χρώματα Βυθού είναι ένα εκλεκτό εστιατόριο θαλασσινών που βρίσκεται στη Νέα Ερυθραία, επί της οδού Εκάλης 40. Με σχεδόν 15 χρόνια παρουσίας, έχει καθιερωθεί ως προορισμός για τους λάτρεις της ψαροφαγίας στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Διαθέτει έναν κομψό εσωτερικό χώρο, ενώ όταν ο καιρός το επιτρέπει, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το γεύμα τους σε έναν καταπράσινο κήπο με μουριές, προσφέροντας μια αίσθηση κυκλαδίτικης αυλής. Η διακόσμηση συνδυάζει τη νησιώτικη αισθητική με μοντέρνες πινελιές, δημιουργώντας ένα φιλόξενο περιβάλλον. ​

Το μενού επικεντρώνεται σε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, με πιάτα που αναδεικνύουν την ελληνική γαστρονομική παράδοση εμπλουτισμένη με σύγχρονες γευστικές τάσεις. Οι πρώτες ύλες επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια, εξασφαλίζοντας την υψηλή ποιότητα των προσφερόμενων πιάτων.

​Τι καλύτερο από το να απολαύσετε το ψάρι σας σε μια ηλιόλουστη αυλή, που θυμίζει νησί μαζί με υπέροχες θαλασσινές γεύσεις.

Dopios, Κέντρο

Το Dopios είναι ένα σύγχρονο ελληνικό μεζεδοπωλείο που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων, επί της οδού Σκουλενίου 1. Δημιουργήθηκε από τον βραβευμένο σεφ Χριστόφορο Πέσκια, ο οποίος συνδυάζει την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με μια δημιουργική προσέγγιση, δίνοντας έμφαση σε τοπικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς. ​

Το εστιατόριο βρίσκεται σε έναν γραφικό πεζόδρομο, κάτω από τη σκιά πλατάνων και δίπλα στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του 11ου αιώνα, προσφέροντας μια μοναδική ατμόσφαιρα που συνδυάζει την ιστορία με τη σύγχρονη αισθητική. ​

Το μενού του Dopios περιλαμβάνει μια ποικιλία από δημιουργικούς μεζέδες και κυρίως πιάτα, με έμφαση στα φρέσκα υλικά και τις αυθεντικές γεύσεις. Στα θαλασσινά πιάτα, ξεχωρίζουν το κριθαρότο με θαλασσινά και το carpaccio λαβράκι με παστουρμά.

Τραβόλτα, Περιστέρι

Το Τραβόλτα είναι μια φημισμένη ψαροταβέρνα που βρίσκεται στο Περιστέρι, επί της οδού Αγίου Παύλου 33. Δημιουργήθηκε από τους αδελφούς Λιάκου, οι οποίοι είναι γνωστοί για την προσήλωσή τους στην ποιότητα και την αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας. ​

Το εστιατόριο διατηρεί μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, συνδυάζοντας την παραδοσιακή αισθητική με μοντέρνες πινελιές. Η διακόσμηση είναι λιτή, με έμφαση στα φυσικά υλικά και τους γήινους τόνους, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που προσκαλεί τους επισκέπτες να απολαύσουν το γεύμα τους με άνεση.​

Το μενού του Τραβόλτα επικεντρώνεται στα φρέσκα θαλασσινά και ψάρια, τα οποία προμηθεύεται καθημερινά εξασφαλίζοντας την υψηλή ποιότητα και φρεσκάδα των πρώτων υλών.​

Πιάτα που έχουν ξεχωρίσει είναι η ταραμοσαλάτα με βελούδινη υφή, έντονη θαλασσινή γεύση και συνοδευόμενη από προζυμένιο ψωμί. ​Η θαλασσινή καρμπονάρα, μια δημιουργική εκδοχή της κλασικής καρμπονάρας, με καπνιστό χέλι και αυγοτάραχο. ​Ξεχωρίζει επίσης και το ταρτάρ μπαρμπουνιού, όπως επίσης και το χταπόδι πλοκάμι

 Στο Τραβόλτα, ειδικά για την ημέρα της 25ης Μαρτίου, προσφέρεται μπακαλιάρος σε διάφορες εκδοχές, όπως τηγανητός. Κρατσανιστές ψαρομπουκιές με κουρκούτι, συνοδευόμενες από μους σκορδαλιάς με έντονη γεύση σκόρδου και ελαιόλαδου για τους κλασσικούς, αλλά και μπακαλιάρος στη σχάρα για μια ελαφρύτερη εκδοχή, που αναδεικνύει τη γεύση του ψαριού, συνοδευόμενη από σκορδαλιά.

Exit mobile version