Το debate τελείωσε και πλέον, μέχρι την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, τον κάθε υποψήφιο πρόεδρο του ΠαΣοΚ θα τον συνοδεύει μία εικόνα. Μία συγκεκριμένη εικόνα που βγήκε μέσα από το υπόγειο στούντιο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και έφτασε σε κάθε σπίτι της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας και οι έξι υποψήφιοι είχαν καλές και κακές στιγμές. Δέχτηκαν χτυπήματα. Κάποια τα απέκρουσαν, κάποια όχι. Η αποτίμηση στα επιτελεία των υποψηφίων αρχηγών συνεχίζεται και παράλληλα μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στον προεκλογικό καμβά του καθενός. Αποφασίζεται το τελευταίο κομμάτι της κούρσας, το τελευταίο σπριντ μέχρι τον τερματισμό.

Για τους τρεις διεκδικητές της δεύτερης θέσης, την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Χάρη Δούκα και τον Παύλο Γερουλάνου η τελευταία εβδομάδα θα είναι και η πιο κρίσιμη. Οι επόμενες κινήσεις τους θα καθορίσουν το αποτέλεσμα και το ποιος θα περάσει στη δεύτερη Κυριακή. Ο σχεδιασμός αυτός απαιτεί, συνδυασμό από στοχευμένες εμφανίσεις, συνεντεύξεις, εκμετάλλευση κάθε επικοινωνιακού εργαλείου και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα του με σκοπό να μην κάνει το λάθος. Εκείνο το λάθος που θα του στοιχίσει. Παράλληλα, έχει δεχθεί συγχαρητήρια ακόμη και από συνυποψηφίους του που επέμεινε να γίνει το debate με ανοιχτούς όρους που έβγαλε το ΠαΣοΚ από την εσωστρέφεια, άρεσε σε όποιον συμμετείχε και όποιον το παρακολούθησε. Επιπρόσθετα έγινε αντικείμενο μελέτης, συζήτησης και δημιούργησε νέες συνθήκες για τις τηλεμαχίες του μέλλοντος.

Οι τηλεθεατές, αλλά και ψηφοφόροι μέσα σε τρεις ώρες εξουθενωτικού και αρκετά ζωντανού διαλόγου, σχημάτισαν άποψη για κάθε μονομάχο. Γνωρίζουν ποιος είναι πιο ικανός προκειμένου να τους οδηγήσει στη δική τους πράσινη Γη της επαγγελίας. Ποιος μάχεται για την ενότητα της παράταξης, ποιος κοιτάει δεξιά ή αριστερά, ποιος θα ανεβάσει τα ποσοστά, ποιος είναι πρωθυπουργικοποιήσιμος, ποιος παίζει για τη φανέλα και κυρίως ποιος είναι εκείνος που αξίζει τον σταυρό προτίμησης τους την ημέρα των εκλογών. Έχουν, μέσα από μία πρωτότυπη διαδικασία, όλα τα δεδομένα για να αποφασίσουν για το μέλλον του ΠαΣοΚ.

Νικητής του debate το ΠαΣοΚ – Ικανοποιημένοι οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι μία ημέρα μετά το debate συμφωνούν μέσα από τις δημόσιες τοποθετήσεις πως νικητής της διαδικασίας βγήκε το ΠαΣοΚ. Δηλώνουν ευχαριστημένοι από τη διαδικασία και τον διάλογο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους αμέσως μετά την τηλεμαχία έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τόνισε χαρακτηριστικά πως «το ΠαΣοΚ είναι ο μεγάλος νικητής της αποψινής βραδιάς, γιατί έδειξε πως είναι συγκροτημένο κόμμα, με Αρχές που ξέρει να συζητάει» ενώ χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη επεσήμανε πως «ο κόσμος της παράταξης θα μας αξιολογήσει όλους για τους αγώνες μας, την παρουσία μας, τη συνέπειά μας, για τα κίνητρα μας να μπούμε στο ΠαΣοΚ. Το ΠαΣοΚ μεγαλούργησε όταν ο κόσμος ερχόταν σε αυτό για να αλλάξει την Ελλάδα και όχι για να αποκτήσει εξουσία».

Η Άννα Διαμαντοπούλου ικανοποιημένη από τη διεξαγωγή του debate δήλωσε σε συνέντευξη της πως υπάρχει η εκτίμηση και η ελπίδα πως η συμμετοχή θα είναι μεγάλη και τόνισε κι εκείνη πως νίκησε το ΠαΣοΚ. «Έδωσε την εικόνα, νομίζω για όλους τους καλόπιστους που κάθισαν και το παρακολούθησαν, ενός κόμματος του οποίου φαίνονται οι βαθιές ρίζες του. Φαίνεται ότι είναι ένα κόμμα που γνωρίζει από πολιτική, γιατί το ΠαΣοΚ έχει κάνει πάρα πολλές εσωτερικές αναμετρήσεις και ήταν ένα debate αρκετά σοβαρό, ενωτικό, με πολιτικά χαρακτηριστικά, φυσικά με αιχμές, όταν μπαίνεις σε μία μάχη υπάρχουν και οι αιχμές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Χάρης Δούκας σε ραδιοφωνική του παρέμβαση σχολίασε σχετικά με το debate και την επόμενη μέρα στο ΠαΣοΚ, δηλώνοντας πως «νομίζω ότι ήταν πολύ θετική η πρωτοβουλία. Είχε και απευθείας επικοινωνία μεταξύ μας, που είναι και αυτό μια θετική καινοτομία, την οποία είχα υποστηρίξει και εγώ από την αρχή. Έχω την αίσθηση ότι πλέον οι πολίτες έχουν ξεκάθαρη άποψη για τις θέσεις και τις προτάσεις της καθεμίας και του καθενός, και το διακύβευμα είναι να έρθουν μαζικά, να στηρίξουν τη διαδικασία στις 6 του Οκτώβρη. Έχουμε δείξει μέχρι τώρα ότι η διαδικασία έχει έναν πολιτικό πολιτισμό και υπάρχουν συγκρούσεις, αλλά είναι μόνο πολιτικές. Και νομίζω ότι, σε ό,τι με αφορά, η ενότητα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη».

Ικανοποιημένος και ευχαριστημένος για τη διαδικασία, αλλά και το αποτέλεσμα εμφανίστηκε και ο Παύλος Γερουλάνος που περιοδεύει όπως και η κ.Διαμαντοπούλου στην Κρήτη. Στενός του συνεργάτης μιλώντας στο βήμα αναφέρει πως «ήταν ένας πολιτικός διάλογος ουσίας που ανέδειξε τις διαφορές και έκανε ευδιάκριτες τις θέσεις μας και συνέχισε τονίζοντας πως το ΠαΣοΚ απέδειξε πως είναι ένα συγκροτημένο κόμμα και την επόμενη μέρα θα είναι ενωμένο. Επίσης έχει μια ιστορική ευκαιρία να βρεθεί απέναντι στη Νέα Δημοκρατία» κατέληξε.

Ο Μιχάλης Κατρίνης χάρηκε τη διαδικασία και εκείνος και όπως εκμυστηρεύτηκε σε στενούς του συνεργάτες απόλαυσε το γεγονός πως όλοι οι υποψήφιοι τον προκάλεσαν στα εθνικά θέματα. Ο κ. Κατρίνης συνεχίζει την περιοδεία τους σε γειτονιές της Αθήνας και έχει προγραμματίσει συνεντεύξεις ξεκινώντας με τηλεοπτική εμφάνιση σήμερα το πρωί.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου δήλωσε και εκείνη το βράδυ της τηλεμαχίας πως κερδισμένο είναι το ΠαΣοΚ και σήμερα έχει προγραμματισμένη ραδιοφωνική παρέμβαση και τηλεοπτική εμφάνιση