Επιπλέον, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι πολλαπλοί τύποι καρκίνου φαίνεται να βασίζονται στα ίδια σήματα PAF. «Αυτό θα μπορούσε να είναι το πιο σημαντικό εύρημα. Επειδή εάν βρούμε μια θεραπεία που θα μπορούσε να επηρεάσει τον συγκεκριμένο παράγοντα θα μπορούσε ενδεχομένως να εφαρμοστεί σε πολλούς τύπους καρκίνου» εξηγούν οι ίδιοι.

Μεγάλο μέρος της έρευνας επικεντρώθηκε στα καρκινικά κύτταρα του παγκρέατος. Είναι ένας από τους πιο θανατηφόρους καρκίνους, με ποσοστό πενταετούς επιβίωσης περίπου 12%. Είναι γνωστό ότι δύσκολα αντιμετωπίζεται επειδή οι όγκοι του παγκρέατος περιβάλλονται από πρωτεΐνες και ιστούς που προστατεύουν τον καρκίνο από την φυσική δράση του ανοσοποιητικού συστήματος να επιτίθεται στους εισβολείς.

Οι ερευνητές μελέτησαν επίσης τα καρκινικά κύτταρα στον μαστό, τις ωοθήκες, το παχύ έντερο και τον πνεύμονα, χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία τρισδιάστατης απεικόνισης για να παρακολουθήσουν τη συμπεριφορά των κυττάρων του ανοσοποιητικού καθώς συρρέουν στην καρκινική περιοχή.