Σχέση: Μήπως υπάρχουν πιο ισχυρές λέξεις από το «σ’ αγαπώ» για να πείτε;

Αν νομίζατε ότι το «σ’ αγαπώ» είναι ό,τι πιο σημαντικό μπορείτε να πείτε σε μια σχέση, ίσως, δεν έχετε σκεφτεί τη δύναμη του «σ’ ευχαριστώ».

Σχέση: Μήπως υπάρχουν πιο ισχυρές λέξεις από το «σ’ αγαπώ» για να πείτε;

Αν νομίζατε ότι το «σ’ αγαπώ» είναι ό,τι πιο σημαντικό μπορείτε να πείτε σε μια σχέση, ίσως, δεν έχετε σκεφτεί τη δύναμη του «σ’ ευχαριστώ».

Οι διαπροσωπικές σχέσεις, και δη οι ερωτικές, είναι αρκετά πολύπλοκες και μεταβαλλόμενες. Όλα μπορούν να αλλάξουν και εξαρτώνται από την περίοδο που διανύει ο κάθε άνθρωπος και εμπλεκόμενος στη σχέση, καθώς εσωτερικοί και εξωτερικοί παράγοντες επηρεάζουν πάντα τη διάθεση και τη ζωή του, όπως αναφέρει το vita.gr.

Το σίγουρο είναι, όμως, πως η εκτίμηση είναι απαραίτητο συστατικό σε μια σχέση, όσο αποφασίζουν οι άνθρωποι να τη διατηρούν. Υπάρχουν τρόποι, πράξεις και λέξεις, με τους οποίους μπορούμε να εκφράσουμε στους ανθρώπους μας την εκτίμηση, τον θαυμασμό και τη χαρά που τους έχουμε δίπλα μας και μοιραζόμαστε τη ζωή μας μαζί τους.

«Σ’ αγαπώ» ή «σ’ ευχαριστώ»;

Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι το «σ’ αγαπώ» αποτελεί τον πιο ισχυρό τρόπο για να εκφράσουμε τα συναισθήματα και την εκτίμησή μας στον άλλον άνθρωπο. Πράγματι, είναι πολύ όμορφο και δυνατό να σου λένε «σ’ αγαπώ» και να μπορείς να το ανταποδώσεις. Έχετε αναρωτηθεί, όμως, ποτέ τη δύναμη του «σ’ ευχαριστώ»; Μπορείτε να φανταστείτε ότι το ακούτε από τα χείλη των ανθρώπων που αγαπάτε και να δείτε πως θα νιώθατε ή αν το έχετε ακούσει, γυρίστε πίσω στο συναίσθημα που νιώσατε τότε.

Ο άνθρωπος που σας λέει «ευχαριστώ», στην πραγματικότητα σας υπενθυμίζει ότι αναγνωρίζει την αξία σας. Συνεπάγεται ότι έχετε κάνει κάτι σημαντικό για την αυταξία ή τη ζωή του. Μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό ή κάτι πιο δύσκολο και πολύπλοκο. Αυτή η αναγνώριση, λοιπόν, δημιουργεί μεγάλη ευχαρίστηση, ικανοποίηση και δύναμη στον άνθρωπο που τον αφορά.

Ξεκινήστε να λέτε «σ’ ευχαριστώ» μέσα στη σχέση

Εσείς λέτε ευχαριστώ στα αγαπημένα σας πρόσωπα; Αν, όχι, καλό είναι να ξεκινήσετε. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να λέτε σ’ αγαπώ. Απλώς, το ευχαριστώ αντικατοπτρίζει διαφορετικά συναισθήματα, όπως ευγνωμοσύνη, εκτίμηση, αναγνώριση. Και είναι και αυτά πολύτιμα, ώστε οι σύντροφοι να νιώθουν όχι μόνο ότι τους αγαπούν, αλλά και ότι τους εκτιμούν και τους υπολογίζουν.

Μια σχέση για να είναι ολοκληρωμένη θα πρέπει να συγκεντρώνει όχι μόνο αγάπη, αλλά επίσης σύνδεση, ασφάλεια και σταθερότητα. Και η εκτίμηση διαδραματίζει νευραλγικό ρόλο σε αυτό, καθώς ξεπερνά τον ρομαντισμό και αποτυπώνει το ότι μας αποδέχονται γι’ αυτό που είμαστε ως άνθρωποι και ως όλον, ανεξάρτητα με τα υπόλοιπα εξωτερικά χαρακτηριστικά μας.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα πείτε σ’ αγαπώ στον/στην σύντροφό σας, σκεφτείτε μήπως του/της «οφείλετε» και ένα σ’ ευχαριστώ, επειδή το αισθάνεστε. Μπορεί να εκπλαγείτε από όσα θα αρχίσει να καρποφορεί μια τέτοια κίνηση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.