Κάντε συχνά προπόνηση δύναμης

Για να προστατεύσετε τις αρθρώσεις του ισχίου και το γόνατος, θα πρέπει να γυμνάσετε όλους τους μυς που τις περικυκλώνουν, και αυτόματα τις προστατεύουν. Στοχεύσετε σε αρκήσεις με βάρος που ενδυναμώνουν τους τετρακέφαλους, τους γλουτιαίους, τους μηριαίους και τους κοιλιακούς. Με αυτο τον τρόπο, τα γόνατα και τα ισχία σας θα εργάζονται πιο σωστά και λιγότερο. Τα καθίσματα, τα deadlifts και οι προβολές με βάρη συγκαταλέγονται στις πολύ καλές ασκήσεις για να δοκιμάσετε, όπως επίσης οι γέφυρες γλουτών ή τα καθίσματα με την πλάτη στον τοίχο. Μην ξεχνάτε, επίσης, να συμπληρώνετε με ασκήσεις ευλυγισίας και διατάσεις που βοηθούν τους μυς να αυξήσουν το εύρος της κίνησης, ώστε να μην τραυματίζονται.

Φροντίστε τη στάση του σώματός σας

Μπορεί να μην το λαμβάνετε σοβαρά υπόψη σας, αλλά η στάση του σώματος παίζει ρόλο στην υγεία των αρθρώσεων. Ειδικά όταν κάθεστε για πάρα πολλές ώρες, η κακή στάση μπορεί να επιβαρύνει τις αρθρώσεις σας, προκαλώντας ενοχλήσεις και πόνο. Μην σκύβετε συνεχώς κοιτώντας το κινητό και το tablet σας, καθώς επιβαρύνεται ο αυχένας και ακολουθεί η σπονδυλική στήλη κ.ο.κ. Να φοράτε καλά παπούτσια. Ακούστε το σώμα σας… Όταν πονάει κάτι θέλει να σας πει…

Φροντίζοντας καθημερινά αυτά τα 4 πράγματα, σίγουρα συμβάλλετε στην μετέπειτα υγεία των αρθρώσεων σας, προστατεύοντας τα γόνατα και τα ισχία σας. Δεν είναι κάτι δύσκολο. Αποκτήστε συνέπεια και δείξτε αγάπη στον εαυτό και το σώμα σας. Το άγχος και το τρέξιμο της καθημερινότητας μας κάνει ορισμένες φορές να ξεχνάμε να μας φροντίζουμε και το σώμα θυμάται, απλώς μας το δείχνει πολύ αργότερα.