Νερό: Ακολουθήστε 5 απλές συμβουλές για πίνετε περισσότερο

Αν για εσάς η ενυδάτωση είναι πρόκληση, οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να πίνετε περισσότερο νερό μέσα στη μέρα.

Νερό: Ακολουθήστε 5 απλές συμβουλές για πίνετε περισσότερο

Αν για εσάς η ενυδάτωση είναι πρόκληση, οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να πίνετε περισσότερο νερό μέσα στη μέρα.

Το νερό είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει σωστά ο ανθρώπινος οργανισμός και να παραμένουμε υγιείς. Κάθε κύτταρο και κάθε ιστός στο σώμα μας ζητάει νερό για να επιβιώσει. Ειδικά το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες, χρειαζόμαστε μεγαλύτερες ποσότητες νερού για να παραμείνουμε ενυδατωμένοι, σύμφωνα με το vita.gr.

Σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες χρειάζονται περίπου 2,7 λίτρα νερό καθημερινά, ενώ οι άνδρες χρειάζονται 3,7 λίτρα. Αν, όμως, δυσκολεύεστε να παραμείνετε ενυδατωμένοι καθημερινά, υπάρχουν 5 απλοί τρόποι για να πίνετε περισσότερο νερό.

  1. Να έχετε ένα μπουκάλι νερό πάντα κοντά σας

Όταν έχετε δίπλα σας ένα μπουκάλι νερό, θα σπεύσετε πιο εύκολα να πιείτε. Να έχετε νερό πάντα στο γραφείο σας, δίπλα στο κρεβάτι σας, στο σαλόνι αν βλέπετε ταινία και φυσικά στην τσάντα σας. Αν δεν έχετε συνηθίσει να πίνετε πολύ νερό και δεν έχετε και εύκολη πρόσβαση, τότε σίγουρα θα πίνετε μικρότερες ποσότητες.

  1. Προσθέστε γεύση

Αν δεν σας καλύπτει η γεύση του νερού, μπορείτε να την αλλάξετε προσθέτοντας λίγο χυμό από φρούτα. Το καλοκαίρι, τα κατεψυγμένα φρούτα αποτελούν μια ιδανική λύση. Θα μπορούσατε να γεμίσετε μια παγοθήκη με χυμό από διάφορα φρούτα, όπως μούρα ή μάνγκο, ακόμα και lime, και να τα χρησιμοποιείτε στο νερό σας. Οι φέτες αγγουριού ή λεμονιού δίνουν, επίσης, μια ευχάριστη γεύση στο νερό ενώ τα παγωμένα βότανα θα σας ενθουσιάσουν με τα μεθυστικά τους αρώματα.

  1. Επιλέξτε τις κατάλληλες τροφές

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να ενυδατωθείτε, καταναλώνοντας φρούτα και λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσετε να πίνετε νερό, αλλά θυμηθείτε ότι μπορείτε και να «το φάτε». Οι ντομάτες, το καρπούζι, τα σταφύλια, τα πορτοκάλια, ο ανανάς είναι κάποιες επιλογές που θρέφουν και ενυδατώνουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μάλιστα,  λαμβάνετε και φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

  1. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του νερού σύμφωνα με τα γούστα σας

Παρατηρήστε σε ποια θερμοκρασία απολαμβάνετε καλύτερα το νερό σας. Αν έχετε ευαίσθητα δόντια, το παγωμένο μπορεί να σας ενοχλεί. Οπότε, θα αποφεύγετε και να πίνετε αρκετό. Δοκιμάστε το δροσερό. Αν σας αρέσει, θα πίνετε πολλά ποτήρια παραπάνω.

  1. Δημιουργήστε ειδοποιήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας

Αν μετά από όλα αυτά δεν έχετε καταφέρει να ενισχύσετε τα επίπεδα ενυδάτωσής σας, ρυθμίστε ειδοποιήσεις στο κινητό σας κάθε μισή ώρα, ώστε να πίνετε και από λίγο. Με τον καιρό, αυτό θα σας γίνει συνήθεια και θα μειώσετε τις ειδοποιήσεις.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.