Τα αυγά είναι μια τροφή που αγαπάμε και όχι αδίκως. Μπορούμε να τα εντάξουμε σε όλες τις στιγμές της ημέρας μας και σε όλα τα γεύματα μας, ενώ δεν λείπουν και από δίαιτες κατάλληλες για απώλεια βάρους. Αυγά και αδυνάτισμα λοιπόν, είναι ένας καλός συνδυασμός; Και αν ναι για ποιο λόγο;

Για αρκετούς λόγους, τους οποίους θα αναλύσουμε στη συνέχεια!

Αυγά για αδυνάτισμα (και όχι μόνο) γιατί…

Είναι χαμηλά σε θερμίδες

Από τα πρώτα πράγματα που αναζητάμε σε ένα τρόφιμο όταν είμαστε σε μια διατροφή για απώλεια βάρους είναι να είναι χαμηλά σε θερμίδες αλλά παράλληλα να ενισχύουν το αίσθημα κορεσμού. Ένα τέτοιο τρόφιμο είναι τα αυγά. Έχουν λίγες θερμίδες περίπου 70 με 80 θερμίδες, και εάν μαγειρευτεί καταλλήλως, δηλαδή δεν τηγανιστεί, ή δεν συνδυαστεί με βούτυρο ή πολύ τυρί, τότε είναι από τα πιο καλά τρόφιμα που μπορείς να επιλέξεις.

Ενισχύουν τον μεταβολισμό

Καθώς τα αυγά περιέχουν πολλά από τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειαζόμαστε στον οργανισμό σας, τείνουν να είναι πολύ ευεργετικά και προάγουν τον υψηλό μεταβολικό ρυθμό. Μην ξεχνάμε φυσικά ότι είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, και σύμφωνα με έρευνα η κατανάλωση μιας δίαιτας υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες ενισχύει το μεταβολισμό με αποτέλεσμα να καίγονται περίπου 80 έως 100 περισσότερες θερμίδες την ημέρα.

Είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά

Εκτός από τις προαναφερθείσες πρωτεΐνες και τα απαραίτητα αμινοξέα, τα αυγά περιέχουν επίσης ασβέστιο, ριβοφλαβίνη, πολλαπλές βιταμίνες, φυλλικό οξύ, νιασίνη και διάφορα άλλα ειδικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Μιλάμε για ένα τρόφιμο που περιέχει σχεδόν το 60% των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται στο σώμα μας μέσα στην ημέρα.

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Οι κρόκοι αυγών περιέχουν ενώσεις που ονομάζονται γλυκοπεπτίδια, τα οποία λέγεται ότι διεγείρουν την παραγωγή μακροφάγων. Αυτά είναι τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που θωρακίζουν το σώμα μας από λοιμώξεις και ασθένειες. Ένα δυνατό και ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε στο μέγιστο τη δύναμη του σώματος μας στις προπονήσεις αλλά και στην καθημερινή ζωή, κάνοντας τη καύση θερμίδων πιο αποτελεσματική.

Είναι κατάλληλα για το πρωινό

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και τα αυγά είναι το πιο σημαντικό γεύμα του πρωινού. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι τα αυγά όχι μόνο περιέχουν ένα σωρό θρεπτικά συστατικά που είναι ιδανικά για να ξεκινήσεις τη μέρα σου, αλλά τείνουν επίσης να σε κάνουν να αισθάνεσαι πιο χορτάτη, να έχεις λιγότερες λιγούρες κατά τη διάρκεια της ημέρας και να αισθάνεσαι λιγότερο πεινασμένη και συνεπώς και λιγότερο διατεθειμένη να τσιμπολογάς κενές θερμίδες.

Πηγή Vita.gr