Για μια ακόμη φορά για να αποφευχθεί αυτό, θα πρέπει να συζητήσετε τις προτεραιότητές σας για το ταξίδι πριν από την αναχώρηση. Στη συνέχεια, βρείτε έναν συμβιβασμό για την ισορροπία μεταξύ των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων και του ελεύθερου χρόνου. Βεβαιωθείτε ότι ο καθένας μπορεί να επιλέξει μερικές δραστηριότητες που είναι σημαντικές γι’ αυτόν ή βρείτε μια στρατηγική που επιτρέπει και στους δύο να κάνετε όσα θέλετε στο ταξίδι.

Ερωτική διάθεση vs. καυγάδες λόγω έλλειψης ερωτικής διάθεσης

Πριν ξεκινήσουν οι διακοπές σας φανταζόσουν ότι οι περισσότερες προσωπικές σας στιγμές θα σας βρίσκουν να απολαμβάνετε ο ένας το σώμα του άλλου. Η πραγματικότητα όμως απέχει πολύ από αυτό, καθώς η κούραση που έρχεται από τις πολλές ώρες στον ήλιο, τα γνωστά εντερικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι στις διακοπές, αλλά και διάφοροι άλλοι παράγοντες, μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα και στην πραγματικότητα το σεξ να γίνει σπάνια.

Για να μην απογοητευτεί κάποιος από τους δύο σας, συζητήστε εκ των προτέρων πως φαντάζεστε τη σχέση σας στις διακοπές, δείτε που διαφέρουν οι βλέψεις σας και που συνάδουν έτσι ώστε να έχεις και ανάλογες προσδοκίες. Επίσης φρόντισε να περνάτε χρόνο οι δύο σας κατά τον οποίο θα χαλαρώνετε, χωρίς απαραίτητα να έχεις ως σκοπό την σεξουαλική πράξη, η οποία πιθανόν να σε αγχώσει. Μέσα από την χαλάρωση και την σύνδεση, η σεξουαλική πράξη θα έρθει από μόνη της!

Καυγάδες γιατί σπαταλάτε πολλά χρήματα vs. Είστε πολύ συγκρατημένοι

Τα χρήματα είναι από τους πιο κοινούς και συχνούς καυγάδες ανάμεσα σε όλα τα ζευγάρια και οι διακοπές δεν αποτελούν εξαίρεση, στις οποίες η σπατάλη χρημάτων είναι, σχεδόν πάντα, μονόδρομος. Για να μπορέσετε να αποφύγετε τις συγκρούσεις που σχετίζονται με τα χρήματα δημιουργήστε ένα budget με το οποίο νιώθετε και οι δύο άνετοι. Ορίστε πόσα χρήματα θα διαθέσετε για το φαγητό σας, πόσα για την διασκέαση σας κλπ., έτσι ώστε να μην έρθει κανείς σας σε άβολη θέση και εξ’ απροόπτου.