#6 Μη σκέφτεστε αρνητικά

Τα μοτίβα σκέψης μπορεί να είναι συνηθισμένα και αυτό που σκέφτεστε συνήθως «χρωματίζει» θετικά ή αρνητικά τον κόσμο σας και συμβάλλει με τη σειρά του στα επίπεδα άγχους σας. Εάν μπορείτε να διατηρήσετε έναν βαθμό αισιοδοξίας στις σκέψεις σας, τα επίπεδα άγχους σας θα μειωθούν σημαντικά.

#7 Μην αναβάλλετε τη γυμναστική

Η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε λιγότερο άγχος βραχυπρόθεσμα και να ενισχύσετε την ανθεκτικότητά σας στο άγχος μακροπρόθεσμα. Πολλοί άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό, αλλά δυσκολεύονται να σηκωθούν από τον καναπέ σε τακτική βάση, ειδικά όταν είναι στρεσαρισμένοι. Βρείτε το είδος της γυμναστικής που σας γεμίζει χαρά και ανυπομονείτε κάθε μέρα να έρθει η ώρα να το κάνετε και δεν θα αναβάλετε την άσκηση ποτέ ξανά.

#8 Σταματήστε να ανησυχείτε διαρκώς

Το να ανησυχείτε σε καταστάσεις φόβου, τρόμου και πανικού, πρόκειται για μια λογική αντίδραση. Η αναγνώριση όμως των επιλογών που έχετε -ακόμα κι αν δεν είναι αυτές που θα θέλατε να είχατε- μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε περισσότερη δύναμη.

#9 Μην ξεχνάτε να είστε ευγνώμονες

Κάθε πρόκληση στη ζωή προσφέρει ένα δώρο αν το αναζητήσετε. Να είστε ευγνώμονες για τα μαθήματα που παίρνετε στη ζωή, ακόμα και όταν είναι δύσκολα. Η ανάπτυξη μιας στάσης ευγνωμοσύνης μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι/ες και να εκτιμάτε περισσότερο αυτό που έχετε, ενώ μπορεί επίσης να συμβάλει στο να δείτε ευκαιρίες που διαφορετικά μπορεί να χάνατε εάν εστιάζατε κυρίως σε πράγματα που σας αγχώνουν.

#10 Μην κάνετε τα στραβά μάτια σ το… στρες

Οι άνθρωποι συχνά δεν αντιμετωπίζουν το άγχος τους με προληπτικό τρόπο έως ότου αισθανθούν κατακλυσμένοι από αυτό, και συχνά τότε, τείνουν να είναι αντιδραστικοί και όχι προληπτικοί, κάτι που δεν οδηγεί πάντα στην καλύτερη λήψη αποφάσεων. Ενισχύστε την ανθεκτικότητά σας στο στρες λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα με τακτική αυτοφροντίδα.

Είναι σημαντικό να έχετε ένα συνολικό σχέδιο διαχείρισης του άγχους που να περιλαμβάνει όχι μόνο την εξάλειψη των στρεσογόνων παραγόντων και τη διαχείριση του άγχους που νιώθετε την εκάστοτε στιγμή, αλλά και τη διατήρηση των σημαδιών του άγχους που αντιμετωπίζετε, ώστε να μπορείτε να αναλάβετε γρήγορα δράση εάν παρατηρήστε ότι τα επίπεδα άγχους έχουν πάρει τον ανήφορο.