Μπορεί να υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Τζο Μπάιντεν, ωστόσο αυτή τη φορά ο Τζορτζ Κλούνεϊ τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του. Ο διάσημος ηθοποιός με άρθρο του στους New York Times επεσήμανε την ανάγκη να βρεθεί άλλος υποψήφιος για τις εκλογές στις ΗΠΑ.

Στο άρθρο του ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις οικονομικής ενίσχυσης των Δημοκρατικών, στέκεται στην εικόνα που είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο debate με τον Τραμπ. Επισημαίνει ότι αυτή οφείλεται στην ηλικία του και όχι σε κάτι άλλο.

Το άρθρο του Τζορτζ Κλούνεϊ

«Αγαπώ τον Τζο Μπάιντεν. Ως γερουσιαστή. Ως αντιπρόεδρο και ως πρόεδρο. Τον θεωρώ φίλο μου και πιστεύω σε αυτόν. Πιστεύω στον χαρακτήρα του. Πιστεύω στην ηθική του. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κέρδισε πολλές από τις μάχες που αντιμετώπισε.

Αλλά η μόνη μάχη που δεν μπορεί να κερδίσει είναι η μάχη ενάντια στο χρόνο. Κανείς μας δεν μπορεί. Είναι οδυνηρό να το λέω, αλλά ο Τζο Μπάιντεν με τον οποίο ήμουν μαζί πριν από τρεις εβδομάδες στη φιλανθρωπική εκδήλωση δεν ήταν ο Τζο Μπάιντεν του 2010. Δεν ήταν καν ο Τζο Μπάιντεν του 2020. Ήταν ο ίδιος άνθρωπος που όλοι είδαμε στο debate

«Πρόκειται για την ηλικία. Τίποτα περισσότερο»

Ήταν κουρασμένος; Ναι. Ήταν κρυωμένος; Ίσως. Αλλά οι ηγέτες του κόμματός μας πρέπει να σταματήσουν να μας λένε ότι 51 εκατομμύρια άνθρωποι δεν είδαν αυτό που μόλις είδαμε. Είμαστε όλοι τόσο τρομοκρατημένοι από την προοπτική μιας δεύτερης θητείας του Τραμπ που επιλέξαμε να αγνοήσουμε κάθε προειδοποιητικό σημάδι. Η συνέντευξη του Τζορτζ Στεφανόπουλου απλώς ενίσχυσε αυτό που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Ως Δημοκρατικοί, κρατάμε συλλογικά την αναπνοή μας ή χαμηλώνουμε την ένταση κάθε φορά που βλέπουμε τον πρόεδρο, τον οποίο σεβόμαστε, να βγαίνει από το Air Force One ή να επιστρέφει σε ένα μικρόφωνο για να απαντήσει σε μια ερώτηση χωρίς σενάριο.

Πρόκειται για την ηλικία. Τίποτα περισσότερο. Αλλά και τίποτα που μπορεί να αντιστραφεί. Δεν πρόκειται να κερδίσουμε τον Νοέμβριο με αυτόν τον πρόεδρο. Συν τοις άλλοις, δεν θα κερδίσουμε τη Βουλή των Αντιπροσώπων και θα χάσουμε τη Γερουσία. Αυτή δεν είναι μόνο η γνώμη μου, αυτή είναι η γνώμη κάθε γερουσιαστή και μέλους του Κογκρέσου και κυβερνήτη με τον οποίο έχω μιλήσει κατ’ ιδίαν. Κάθε ένας από αυτούς, ανεξάρτητα από το τι λέει δημόσια…

Ας ακούσουμε τον Wes Moore και την Kamala Harris και την Gretchen Whitmer και τον Gavin Newsom και τον Andy Beshear και τον J.B. Pritzker και άλλους. Ας συμφωνήσουμε οι υποψήφιοι να μην επιτίθενται ο ένας στον άλλον, αλλά, στον σύντομο χρόνο που έχουμε, να επικεντρωθούν σε αυτό που θα κάνει αυτή τη χώρα να πετάξει ψηλά. Τότε θα μπορούσαμε να πάμε στο συνέδριο των Δημοκρατικών τον επόμενο μήνα και να το βρούμε».