Μόνικα

Τι να πουν λοιπόν κι οι δυστυχείς συριζαίοι που έχουν πάθει συμπούρμπουλο με τον αρχηγό που έμπλεξαν; Απλώς πρέπει να έχουμε συναίσθηση ότι οι άνθρωποι περνούν δύσκολα και δεν είναι ευγενικό να τους κάνουμε πλάκα.

Κάτι οι εκλογές στην Αγγλία, κάτι οι κάλπες στη Γαλλία, κάτι το Euro και οι Ολυμπιακοί, καλά μας μπήκε το καλοκαιράκι. Κι επειδή η ζωή θέλει και λίγο καλαμπούρι, έχουμε τους «Στεφανουά» στο θερινό φεστιβάλ γέλιου.

Ακούστε το καλύτερο. Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ πρότειναν, λέει, να κάνουν δημοψήφισμα στον ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσουν μεταξύ τους για «την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου» που θα φτάσει έως τη συγκρότηση «ενιαίων ψηφοδελτίων» (Γ. Ραγκούσης).

Δηλαδή θα μαζευτούν οι συριζαίοι και θα αποφασίσουν αν οι άλλοι που δεν είναι συριζαίοι θα γίνουν συριζαίοι «σε ενιαία ψηφοδέλτια» μαζί με τους συριζαίους.

Τηρουμένων των αναλογιών είναι σαν να μαζέψω την παρέα μου να αποφασίσει αν θα κάνω διακοπές με τη Μόνικα Μπελούτσι, παρ’ όλο που η Μόνικα ούτε με ξέρει, ούτε το ξέρει, ούτε έχει συνεπώς εκφράσει την παραμικρή επιθυμία να κάνει διακοπές μαζί μου.

Φαίνεται όμως ότι το φεστιβάλ είναι διεθνές.

Στη Γαλλία μαζεύονται οι φίλοι του Μελανσόν να αποφασίσουν αν ο Μελανσόν θα γίνει πρωθυπουργός, παρ’ όλο που τους λείπουν περίπου 110 έδρες για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Αν είναι έτσι, ίσως να βάλει υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία κι η Μόνικα. Υποθέτω περισσότερους θα μαζέψει.

Στην περίπτωση αυτή φυσικά θα ναυαγήσει το σχέδιο των διακοπών μου που θα έχει ήδη ψηφίσει η παρέα. Παιδιά, χάσαμε.

Κάπως έτσι πάντως κλείνει τουλάχιστον ο κύκλος της αβεβαιότητας. Ο Μητσοτάκης διέφυγε στην Αμερική όπου μάλλον θα ζητήσει πολιτικό άσυλο αφού ο Κασσελάκης αποφάσισε ότι τον νίκησε.

Προς το παρόν βέβαια είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που έχασε αλλά μόνο με 14 μονάδες. Δεν υπάρχει όμως πρόβλημα διότι στις επόμενες εκλογές ο Κασσελάκης αποφάσισε να γίνει πρωθυπουργός – για δύο θητείες, παρακαλώ…

Τι να πουν λοιπόν κι οι δυστυχείς συριζαίοι που έχουν πάθει συμπούρμπουλο με τον αρχηγό που έμπλεξαν;

Απλώς πρέπει να έχουμε συναίσθηση ότι οι άνθρωποι περνούν δύσκολα και δεν είναι ευγενικό να τους κάνουμε πλάκα.

Δεν γίνεται δηλαδή να τους λες κι από πάνω ότι «φέρουν ευθύνη όσοι ανέχονται τον Κασσελάκη» και δεν αφήνουν «να διαμορφωθεί ξανά ένα μεγάλο ρεύμα» (Ν. Μαραντζίδης, Πρώτο Πρόγραμμα, 8/7).

Διότι ποιος φταίει που μίκρυνε το ρεύμα; Οι τωρινοί ή οι προηγούμενοι;

Γι’ αυτό σας λέω. Χίλιες φορές διακοπές με τη Μόνικα. Κι ας της κόψω τον δρόμο για την πρωθυπουργία.

Το ζήτημα είναι απλώς κάποιος να της το πει. Και φυσικά να μην έχει κανονίσει κάτι άλλο για το καλοκαίρι.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.