Τους καταλαβαίνω. Το μετεκλογικό μαλλιοτράβηγμα φέρνει πάντα φωτιές, ιδίως σε συνθήκες «hot, dry, windy».

Δύο πρώην πρωθυπουργοί ανησυχούν για την Ελλάδα και την Ευρώπη, δύο πολιτικοί διαφορετικών κομμάτων ανησυχούν μεταξύ τους για την κλιματική αλλαγή, μια κυρία τα έβαλε καλοκαιριάτικα με τον Καραγάτση, τέσσερις καθηγητές Πανεπιστημίου θεραπεύουν την «καταθλιπτική πραγματικότητα» με έναν «νέο προοδευτικό πόλο» και η Κροατία ισοφαρίστηκε στο 98′.

Τι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί πριν από τα «μπάνια του λαού»; Αλλά τι να πουν κι οι Γάλλοι που κινδυνεύουν να πάνε για τα δικά τους μπάνια αγκαλιά με τη Λεπέν και τον Μπαρντελά; Χίλιες φορές η Λατινοπούλου.

Ψυχραιμία, λοιπόν. Διότι όλοι οι μετεωρολόγοι συμφωνούν πως δεν έσφιξαν ακόμη οι ζέστες.

Περιμένουμε πρώτα να συνεδριάσει σήμερα η ΚΟ της ΝΔ να πουν τα παράπονά τους όσοι δεν είναι στην κυβέρνηση που παραδόξως είναι πολλοί. Το Σαββατοκύριακο ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ (εφόσον επιστρέψει ο Κασσελάκης από το Σικάγο…) και φυσικά το ΠΑΣΟΚ – εκτός αν έως τότε εισακουστούν οι τέσσερις καθηγητές και συνεδριάσουν όλοι μαζί στον «νέο προοδευτικό πόλο»…

Η Λατινοπούλου δεν θα συνεδριάσει διότι δεν έχει βρει ακόμη παρέα.

Η ιδέα πάντως του «νέου πόλου» δεν είναι κακή. Δεν ξέρω αν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την κατάθλιψη των καθηγητών αλλά βοηθάει την κουβέντα.

Ιδίως η διευκρίνιση πως πρώτα θα φτιάξουν τον πόλο και κάποια στιγμή θα ψάξουν και για πρωθυπουργό.

Λογικό. Ούτως ή άλλως, με τις σημερινές επιδόσεις τους δεν βλέπω να τον χρειάζονται σύντομα.

Στη ΝΔ από την άλλη έχουν περίσσευμα. Εναν πρώην πρόεδρο, δύο πρώην πρωθυπουργούς και έναν κανονικό, σε σημείο που τους πρώην πρωθυπουργούς τους διαθέτουν σε βιβλιοπαρουσιάσεις.

Θεωρώ λοιπόν ότι ο «προοδευτικός πόλος» θα καινοτομούσε πραγματικά αν έψαχνε για πρωθυπουργό μετά τις εκλογές και μόνο εφόσον χρειαστεί. Εως τότε μπορεί στις βιβλιοπαρουσιάσεις να πηγαίνει ο Τσίπρας.

Φυσικά όλα αυτά χρειάζονται μια διευκρίνιση. Ο «νέος προοδευτικός πόλος» θα παίρνει «μαύρα»;

Είδα ότι ο Κασσελάκης δεν θέλει «μαύρα», ίσως για μην έχει μπλεξίματα με το αμερικανικό IRS. Αντιθέτως δεν κόβω τον Πολάκη να έχει πρόβλημα με το χρώμα του χρήματος. Αυτά όμως πρέπει να διευκρινιστούν από την αρχή πριν πάρει καμία φωτιά ο πόλος τους.

Ασε που οι υποψήφιοι αρχηγοί στο ΠΑΣΟΚ είναι μάλλον περισσότεροι από τους βουλευτές της ΝΔ που δεν μπήκαν στην κυβέρνηση.

Και γι’ αυτό αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να φτιαχτεί και κανένας «νέος μη προοδευτικός πόλος».

Τόσοι πρώην πρωθυπουργοί περισσεύουν. Και η Λατινοπούλου.