Η πριγκίπισσα Άννα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Southmead στο Μπρίστολ, καθώς υπέστη ελαφρά τραύματα στο κεφάλι και διάσειση μετά από περιστατικό με άλογο στο Gatcombe Park της εξοχικής της κατοικίας το βράδυ της Κυριακής.

«Η πριγκίπισσα περπατούσε στο πάρκο όταν ήρθε σε επαφή με το κεφάλι ή το πόδι αλόγου κάτι που δεν είναι ξεκάθαρο αυτή τη στιγμή», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Παλατιού.

«Παραμένει στο νοσοκομείο Southmead του Μπρίστολ ως προληπτικό μέτρο για παρακολούθηση και αναμένεται να έχει πλήρη και ταχεία ανάρρωση.

Ο σύζυγος της αντιναύαρχος Σερ Τιμ Λόρενς τη συνόδεψε στο νοσοκομείο, ενώ παρόντες στο κτήμα ήταν τα παιδιά της Ζάρα Τίνταλ και Πίτερ Φίλιπς.

Ο αδελφός της βασιλιάς Κάρολος ενημερώνεται στενά και μαζί με όλη τη βασιλική οικογένεια στέλνει την αγάπη του και τις ευχές του στην πριγκίπισσα για ταχεία ανάρρωση.

Η βασίλισσα Καμίλα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και τα άλλα αδέλφια της Άννας, ο πρίγκιπας Εδουάρδος και ο πρίγκιπας Άντριου, έχουν όλοι ενημερωθεί για το περιστατικό.

Ακυρώνονται οι υποχρεώσεις της

«Κατόπιν συμβουλής των γιατρών, οι υποχρεώσεις της Υψηλότητάς της για την επόμενη εβδομάδα θα αναβληθούν. Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα ζητά συγγνώμη από όλους όσοι μπορεί να ταλαιπωρηθούν ή να απογοητευθούν ως αποτέλεσμα», ανακοίνωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η 73χρονη αδελφή του βασιλιά Καρόλου κληρονόμησε από τη μητέρα της Ελισάβετ ΙΙ την αγάπη της για τα άλογα, ήταν πρωταθλήτρια της ιππασίας και δεν έχει σταματήσει να ιππεύει έως και σήμερα. Η πριγκίπισσα Άννα αναμένεται να επιστρέψει στο σπίτι της μέσα στην εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η πριγκίπισσα Αννα είναι το τρίτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που θα απέχει από τις υποχρεώσεις της λόγω προβλημάτων υγείας, μετά την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ αλλά και τον Βασιλιά Κάρολος, ο οποίος ασκεί ελάχιστα τα καθήκοντα του εξαιτίας της θεραπείας που δέχεται για καρκίνο.