Για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοχρησία διώκεται ο 54χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα κατά τεσσάρων επίδοξων ληστών, με αποτέλεσμα να σκοτώσει έναν 45χρονο.

Το φονικό επεισόδιο έγινε χθες το βράδυ στην κτηνοτροφική μονάδα του 54χρονου στις Μουριές Κιλκίς.

Εις βάρος του κτηνοτρόφου ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή Κιλκίς, από τον οποίο πήρε προθεσμία για την Παρασκευή και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση. Ο ίδιος προανακριτικά φέρεται να απολογήθηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Το προφίλ των δραστών

Ενώπιον του ίδιου ανακριτή θα κληθούν να απολογηθούν και οι τρεις φερόμενοι συνεργοί του 45χρονου θανόντος.

Πρόκειται για έναν 38χρονο, τον 15χρονο γιο του και τον 16χρονο φίλο του δεύτερου.

Και οι τρεις αντιμετωπίζουν – κατά πληροφορίες του ΑΠΕ – την κατηγορία της απόπειρας ληστείας, ενώ παραμένουν κρατούμενοι. Οι ανήλικοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν στον ανακριτή την Πέμπτη και την επομένη ο 38χρονος.

Το κίνητρο πίσω από την επίθεση

Η οικογένεια του 54χρονου καταγγέλλει πως ο ένας από τους δύο ανήλικους που πήγαν να του επιτεθούν δούλευε παλαιότερα μαζί με τον κτηνοτρόφο. Τότε, ο 54χρονος τον είχε πιάσει να κλέβει και τον έδιωξε. Θεωρούν, πως αυτός ήταν και ο λόγος της επίθεσης.

«Αυτός τον πήρε στη δουλειά για 10 μέρες πριν από 2 χρόνια και τον έκλεβε και το παιδί τον έδιωξε και μετά από 2 χρόνια θυμήθηκε να πάει…», είπε ο ξάδερφος του δράστη.

Ο 45χρονος που έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν σεσημασμένος γεωργιανός που εμφανίστηκε στο χωριό πριν από λίγο καιρό.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε συλλήψεις, ενώ ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί ο λόγος για τον οποίο οι 4 αλλοδαποί βρέθηκαν στην κτηνοτροφική μονάδα, με τον 54χρονο ιδιοκτήτη να περνάει από εισαγγελέα μετά την άγρια δολοφονία.

Τι υποστηρίζει η δικηγόρος τους

Η Μαρία Χαρτοματζίδου, δικηγόρος των κατηγορούμενων, μίλησε στο Live News ώστε να μεταφέρει και την δική τους οπτική επί των γεγονότων.

«Αυτό που ισχυρίζονται οι εντολείς μου είναι πώς δεν υπήρχε καμία πρόθεση διάρρηξης ή ληστείας ή απόπειρα ληστείας. Επρόκειτο πράγματι να μεταβούν στην μονάδα – στην οποία γνώριζαν ότι κοιμάται και διαμένει ο κτηνοτρόφος – όχι για οποιαδήποτε λόγο που αφορά χρήματα, αλλά για ένα παρελθοντικό περιστατικό το οποίο έχει διατελέσει αυτός (ο κτηνοτρόφος) σε βάρος ενός εκ των κατηγορουμένων και της αδερφής ενός εκ των κατηγορουμένων. Τα κίνητρα δεν είναι άλλα παρά ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων».

Από την άλλη, ο πατέρας και ο ξάδελφος του κτηνοτρόφου μιλώντας στην εκπομπή ανέφεραν ότι ποτέ δεν προηγηθεί κάποιο περιστατικό και δεν αποδέχονται τα κίνητρα της ασέλγειας που είπε η δικηγόρος των κατηγορούμενων.

O Σταύρος Μπαλάσκας για το έγκλημα

Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο είπε ότι ο άντρας με καταγωγή από την Γεωργία που έχασε την ζωή του πρόκειται για έναν άνθρωπο με βαρύ ποινικό παρελθόν, καθώς είχε κατηγορηθεί για ληστείες και για συμμετοχή στην μαφία της Γεωργίας με δράση στην Ελλάδα.