Στον καμβά των κοσμοπολίτικων Παξών τον Οκτώβριο του 2022, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης πέτυχε ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος να συστήσει μέσω της μικρής οθόνης ένα κοινωνικό-αστυνομικό θρίλερ αντάξιο της απατηλής λάμψης του μεσογειακού τοπίου, το οποίο παρουσίαζε ως ειδυλλιακό τόπο αλλά και των απαιτητικών κοινωνικών θεμάτων που πραγματευόταν η αφήγηση. Ένα σχήμα καθόλου εύκολο, ειδικά καθώς η τηλεοπτική σειρά έμπαινε σε βαθιά νερά αγγίζοντας μεταξύ άλλων βαρυσήμαντους ελληνικούς πυλώνες, όπως η οικογένεια και το σύγχρονο αξιακό της πλαίσιο, η κακοποίηση και η απόκριση των κλειστών κοινωνιών, το φύλο και ο σεξουαλικός προσανατολισμός. Όλα αυτά φιλτραρισμένα μέσα από τη μαύρη σκιά ενός φόνου…

Ενσωματώνοντας κινηματογραφικά πρότυπα και με σωστή μεταφορά των κωδίκων της διεθνούς τηλεόρασης στο τηλεοπτικό μοτίβο με την διακριτή υπογραφή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, το Maestro του MEGA αποτέλεσε έναν κόσμο στον οποίο ως τηλεθεατές θέλουμε να επιστρέψουμε. Λιγότερο από δύο χρόνια μετά, η δεύτερη σεζόν κάνει πρεμιέρα στο Mega στις 16 Μαΐου 2024 – ιδού η ευκαιρία να ταξιδέψουμε για άλλη μία φορά στα καταγάλανα νερά των Παξών, που όμως κρύβουν τρομερά μυστικά και ενοχές.

Maestro

Ας θυμηθούμε λίγο την υπόθεση: Ο Ορέστης Εμμανουήλ, δάσκαλος μουσικής ταξιδεύει στο νησί των Παξών εν μέσω της πανδημίας Covid-19 για να αναλάβει το τοπικό φεστιβάλ μουσικής. Εκεί, γνωρίζει την όμορφη 19χρονη Κλέλια, που φιλοδοξεί να σπουδάσει μουσική στην Αθήνα. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, ο Ορέστης θα βρεθεί σφόδρα ερωτευμένος και αντιμέτωπος με όλα και όλους, ενώ ένας φόνος θα ανατρέψει κάθε αίσθηση ισορροπίας.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έβαλε στο χαρτί τη συνέχεια της ιστορίας, δίνοντας πνοή στους ήρωες μετά τη δολοφονία του Χαράλαμπου που έγραψε και τον επίλογο της α’ σεζόν.

Maestro και πρωτιές

Η πρώτη σεζόν του Maestro προβλήθηκε στο MEGA τον Οκτώβριο του 2022 και σημείωσε μεγάλη επιτυχία ενώ μέτρησε πρωτιές. Το βασικότερο είναι ότι έγινε η πρώτη ελληνική σειρά που αποκτήθηκε για παγκόσμια διανομή από το Netflix, σκαρφαλώνοντας στο διεθνές Top 10 ξένων σειρών σε 18 χώρες.

Η δημοφιλής ελληνική σειρά απασχόλησε και τον ετήσιο απολογισμό του Netflix που παρουσίασε τα στοιχεία της πλατφόρμας για το πρώτο εξάμηνο του 2023. Το Maestro κατάφερε να βρεθεί στη θέση 403 της συνολικής κατάταξης σειρών και ταινιών του ψηφιακού κολοσσού, μεταξύ 18.214 τίτλων.

Συγκεκριμένα, το ελληνικό δράμα που καθήλωσε τους Έλληνες τηλεθεατές σημειώνοντας ρεκόρ τηλεθέασης στο MEGA, έφτασε τα 41.100.000 streams στο πρώτο του ταξίδι ανά τον κόσμο μέσα από την πλατφόρμα του Netflix. Αξίζει να σημειωθεί πως το Maestro συστήθηκε στο διεθνές κοινό μόλις τον Μάρτιο του 2023.

Πρώτο επεισόδιο «MOTHER» – Τι θα δούμε

Τι γνωρίζουμε όμως για τη νέα σεζόν της σειράς και ποιο είναι το διακύβευμα για τους χαρακτήρες; Σημειωτέον ότι η δεύτερη σεζόν αποτελείται από 6 επεισόδια, τα οποία γυρίστηκαν το καλοκαίρι του 2023 σε Αθήνα, Κέρκυρα και Παξούς ενώ το Maestro θα ολοκληρωθεί με την τρίτη σεζόν, 4 επεισοδίων, που γυρίζεται αυτή την περίοδο στους Παξούς και αναμένεται να μεταδοθεί το φθινόπωρο του 2024 από το MEGA και το Netflix.

Ουσιαστικά τούτη η σεζόν ‘’ζυγίζει’’ τις συνέπειες του φόνου του Χαράλαμπου και ακολουθεί τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτόν αλλά και αυτά που δεν γνωρίζουν για το φονικό. Στο πρώτο επεισόδιο με τίτλο «MOTHER» θα δούμε πως η δολοφονία του Χαράλαμπου έχει αναστατώσει όλο το νησί και φυσικά όσους έχουν αναμιχθεί. Όπως αποκάλυψε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στην εμφάνιση του στην εκπομπή «Ελένη» της Ελένης Μενεγάκη στο MEGA, λίγο πριν την πρεμιέρα της σειράς, το «MOTHER» είναι αφιερωμένο στις μανάδες του Maestro. «Η αφηγήτρια του επεισοδίου θα είναι η Σοφία (Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου). Πόσο μπορεί να φταίει η κάθε μάνα και τι επιπτώσεις έχει εκείνη στη ζωή των παιδιών της;» είπε ο δημιουργός της σειράς που πρόσθεσε πως θα δούμε επίσης και τις ιστορίες της Μαρίας (Καβογιάννη) για τον δικό της γιο.

Όπως περιγράφεται αναλυτικά στο preview του επεισοδίου: «Η Σοφία μαθαίνει ότι ο γιος της είναι αυτός που σκότωσε τον Χαράλαμπο και προσπαθεί να βρει μια λύση και να συμπαρασταθεί στο παιδί της. Οι ιστορίες του πρώτου επεισοδίου περιστρέφονται γύρω από τον ρόλο της «μητέρας» και τις ευθύνες που μπορεί να επωμιστεί έπειτα από ένα τόσο τραγικό περιστατικό.
Ως αντίστιξη στον μητρικό ρόλο της Σοφίας, η Αλεξάνδρα από τη δική της πλευρά επιχειρεί να διαχειριστεί όσα συνέβησαν στο νησί, αλλά κυρίως τον ερχομό ενός παιδιού με έναν άνδρα που δεν τη θέλει.

Η Κλέλια προσπαθεί να συνέλθει από την ξαφνική φυγή του Ορέστη και το αίσθημα εγκατάλειψης που βίωσε. Παράλληλα, αδυνατεί να καταλάβει τι έχει συμβεί και γιατί ο αδελφός της συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο. Η σχέση του Αντώνη και του Σπύρου σύντομα θα διαλυθεί κάτω από την πίεση του ακραίου γεγονότος που βίωσαν. Ο Μιχάλης, ο μόνος μάρτυρας του φόνου, αρνείται στη Σοφία οποιαδήποτε στήριξη στον Φάνη. Στην Κέρκυρα, ο αστυνομικός διευθυντής Δημοσθένης Κουβάς συνταξιοδοτείται και αναζητά μια τελευταία υπόθεση…»

Maestro, Κλέλια Ανδριολάτου, Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Νέοι χαρακτήρες – Guest εμφανίσεις

Σε αυτόν τον τελευταίο χαρακτήρα αξίζει να σταθούμε, γιατί εκτός του ότι τον υποδύεται ο εξαιρετικός ηθοποιός Κώστας Μπερικόπουλος, είναι πρόσωπο-κλειδί για την εξέλιξη της υπόθεσης:  ένας αστυνομικός που βγαίνει στη σύνταξη αλλά δεν λέει να τα παρατήσει. Ακόμη, η Στεφανία Γουλιώτη στον ρόλο της Αλεξάνδρας θα γεννήσει το μωρό που κυοφορεί και θα προσπαθήσει από την πλευρά της να βρει έναν τρόπο να είναι με τον Ορέστη (που δεν τη θέλει). Στις εκπλήξεις της δεύτερης σεζόν είναι η παρουσία της ηθοποιού Τζοάνα Καλαφάτη, η οποία δραστηριοποιείται στην Αμερική, στο ρόλο μιας δημοσιογράφου, η οποία εμπλέκεται σε κύκλωμα παράνομων δοσοληψιών. Η Καλαφάτη είναι, επίσης, blogger, φωτογράφος και περιηγήτρια και αρθρογραφεί για ταξίδια σε αμερικανικά μέσα.

Στις ενδιαφέρουσες guest εμφανίσεις συγκαταλέγονται αυτές των Νίκου Ψαρρά (υποδύεται τον δικηγόρο της Αλεξάνδρας), Χρήστου Λούλη (φίλος της Αλεξάνδρας), Λένας Παπαληγούρα (η αδελφή του γιατρού, που υποδύεται ο Αντίνοος Αλμπάνης) και Αλέξανδρου Μυλωνά (ο πατέρας της Αλεξάνδρας).

Στους ρόλους τους από την πρώτη σεζόν της σειράς επιστρέφουν φυσικά οι Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, Τόνια Μαράκη.

Η παραλία του Maestro, το Βουτούμι στις 5 καλύτερες του κόσμου

Η διεθνής απήχηση του Maestro συνέβαλε καθοριστικά στην ανάδειξη των παρθένων παραλιών του Ιονίου εκτός συνόρων. Στις αρχές Μαΐου, το World’s 50 Best Beaches, ένας οργανισμός που αναζητά τις ομορφότερες παραλίες ανά την υφήλιο, κατέταξε το εξωτικό Βουτούμι στην πέμπτη θέση με τις ομορφότερες ακροθαλασσιές που μπορεί να κολυμπήσει κανείς.

MAESTRO

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, που γνωρίζει πολύ καλά τις ομορφιές της περιοχής, εντόπισε προ πολλού το ήσυχο και εκθαμβωτικό Βουτούμι, ένα κρυμμένο διαμάντι στους Αντίπαξους. Αυτός είναι και ο λόγος που εκεί πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα για τις ανάγκες του Maestro, τόσο για τα επεισόδια της πρώτης σεζόν, όσο όμως και για εκείνα που θα δούμε στο MEGA στη δεύτερη σεζόν.

Ο Χ. Παπακαλιάτης και η Κλέλια Ανδριολάτου σε μια σκηνή του Maestro στο Βουτούμι.

Όπως έγραψε η ηλεκτρονική έκδοση του αμερικανικού Forbes, κάθε χρόνο, το World’s 50 Best Beaches ζητά από χιλιάδες ταξιδιωτικούς επαγγελματίες να υποδείξουν τις αγαπημένες τους παραλίες και στη συνέχεια ο οργανισμός περιορίζει τη λίστα με παράγοντες που περιλαμβάνουν τη μοναδικότητα του περιβάλλοντος, το soundtrack της φύσης και λαμβάνει υπόψη πράγματα όπως το κατά πόσο τα νερά είναι αρκετά ήρεμα για κολύμπι και αν οι ειδυλλιακές παραλίες δεν έχουν πολύ κόσμο.

Η συνέχεια του Maestro θα ξεδιπλωθεί επί της οθόνης…

INFO  Η δεύτερη σεζόν του Maestro κάνει πρεμιέρα στο MEGA, στις 16 Μαΐου, στις 22:40 ενώ θα προβάλλεται ταυτόχρονα από την ίδια ημερομηνία κάθε βδομάδα σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από την πλατφόρμα του Netflix.