Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση με το νεογέννητο που είχε εξαφανιστεί και τελικά βρέθηκε νεκρό σε χωματερή στη Βραυρώνα.

Ο 24χρονος πατέρας, αρχικά, του βρέφους στη Βραυρώνα ομολόγησε πως αυτός πέταξε το παιδί του στα σκουπίδια καθώς, όπως υποστηρίζει, γεννήθηκε νεκρό.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις από την έρευνα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών πως το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό και δολοφονήθηκε στη συνέχεια.

Ωστόσο, απομένουν κάποιες συμπληρωματικές εξετάσεις. Το παιδί γεννήθηκε ζωντανό όμως, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν πετάχτηκε στη σακούλα πριν δολοφονηθεί ή μετά.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη 16/05 θα απολογηθεί στον ανακριτή η μητέρα του βρέφους, ενώ προθεσμία για την ίδια μέρα αναμένεται να ζητήσει και ο πατέρας του νεογνού.

«Υπάρχουν στοιχεία για ασφαλές συμπέρασμα»

Ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής και πρόεδρος ιατροδικαστών, μίλησε στο LIVE NEWS σχολιάζοντας την αποκάλυψη του Βασίλη Λαμπρόπουλου.

«Ο ιατροδικαστής ήταν σίγουρο πως θα καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα. Ένα στοιχείο που μπορούμε να έχουμε σε μία τέτοια υπόθεση είναι οι κακώσεις οι οποίες διακρίνονται σε προθανάτιες ή μεταθανάτιες. Λογικά θα ανευρεθεί και ο πλακούντας και ο ομφάλιος λώρος.

Αυτό που περιμένει ένας ιατροδικαστής είναι αυτά που είδε με το μάτι να τα επιβεβαιώσει και ιστολογικά. Η νεκροτομία μας δίνει ένα ασφαλές συμπέρασμα. Ένας ιατροδικαστής μπορεί να καταλάβει την ηλικία του βρέφους».