Στο Κλειστό του Γαλατσίου αναμένεται να μιλήσει σε λίγη ώρα ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα, με τους συμπατριώτες του να συγκεντρώνονται ήδη στο Christmas theatre, κρατώντας τόσο αλβανικές σημαίες όσο και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αρχική άφιξή του ήταν προγραμματισμένη για τις 9:00, όμως υπάρχει καθυστέρηση και ο αλβανός πρωθυπουργός αναμένεται να φτάσει στο Γαλάτσι μετά τις 11:00.

Ο Ράμα αναμένεται να κάνει μια προεκλογική φιέστα στην ελληνική πρωτεύουσα με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες, που θα στηθούν στη χώρα του το 2025.

Μαζί με τον αγαπημένο του ράπερ

Ο αλβανός πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από ισχυρή αστυνομική δύναμη αλλά και πολυπληθή αποστολή, αποτελούμενη τόσο από υπουργούς του όσο και από τον κοσοβάρο τραγουδιστή, ηθοποιό και επιχειρηματία Noizy, που θεωρείται από τον Ράμα ένας από τους δημοφιλέστερους ράπερ στην Αλβανία.

Η επίσκεψη του Έντι Ράμα χαρακτηρίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη «αχρείαστη και μάλλον περιττή», μια ιδιωτική επίσκεψη που δεν σχετίζεται με εσωτερικά θέματα της Ελλάδας και τις ευρωεκλογές. Έχει όμως έναν ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς ο Ράμα έρχεται ανήμερα της επετείου της φυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και σημερινού υποψηφίου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντι Μπελέρη και των ισχυρισμών των Τιράνων, που συνδέονται με την προβληματική πορεία της Αλβανίας ως προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Σε χθεσινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην επίσκεψη Μπελέρη, είπε ότι η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα και δεν απαγορεύει κανείς σε έναν ξένο ηγέτη να έρθει ιδιωτικά να κάνει συγκέντρωση. «Ο χρονισμός όμως της επίσκεψης δεν είναι ο κατάλληλος αλλά δεν πρέπει να του δίνουμε μεγάλη σημασία» προσέθεσε.

Δρακόντεια τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ

Για την επίσκεψη του Εντι Ράμα η Αστυνομία έχει θέσει σε ισχύ δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με στόχο να αποτραπεί οποιαδήποτε ένταση από άτομα αντίθετα στην επίσκεψη του αλβανού πρωθυπουργού. Το σχέδιο περιλαμβάνει:

  • 1.000 αστυνομικούς (ΔΙ.ΑΣ. ΜΑΤ, ΟΠΚΕ)
  • Ελικόπτερα
  • Εκπαιδευμένους σκύλους
  • Drones
  • Ενίσχυση δικτύου πληροφοριών