Αν δώσω βάση σε όσα έχουν ειπωθεί για την επόμενη κυβέρνηση ποτέ δεν θυμάμαι να έχουν ειπωθεί τόσο πολλά για μια επόμενη κυβέρνηση που κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρξει.

Και πάλι καλά δηλαδή που η ΝΔ επιμένει στην αυτοδυναμία και δεν μας μπερδεύει με άλλους συνδυασμούς.

Εως τώρα (και κατά σειρά εμφανίσεως) έχουμε καταγράψει:

n Μια «κυβέρνηση ηττημένων» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επειδή οι άνθρωποι υπέθεσαν ότι μάλλον δύσκολα θα προκύψει μια «κυβέρνηση νικητών».

n Επειδή όμως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, οι ηττημένοι είπαν να συγκροτήσουν κυβέρνηση «προοδευτικής συνεργασίας» από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και τον Βαρουφάκη.

n Αλλά θα το κάνουν οι ηττημένοι μόνο ως νικητές, όπως ξεκαθάρισε ο ΣΥΡΙΖΑ… Εδώ η ιδέα θέλει λίγη δουλίτσα ακόμα.

n Μετά πήγαμε σε μια «προοδευτική συνεργασία light» χωρίς το ΚΚΕ που είπε ότι η συνεργασία αυτή είναι «μούφα» και κοροϊδεύει την κοινωνία.

n Υστερα αποχώρησε της «προοδευτικής συνεργασίας» («αυτοεξαιρέθηκε» λέει ο Τσίπρας) ο Βαρουφάκης όταν άρχισε τα παλαβά με τις «Δήμητρες» και τις «Οδύσσειες».

n Ποιοι μένουν τελικά να συνεργαστούν; Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Αλλά μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτος και χωρίς τον Τσίπρα που τον αποκλείει το ΠΑΣΟΚ διότι θα φέρει δικό του πρωθυπουργό. Τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του.

n Τα νούμερα αρχίζουν να μη βγαίνουν. Και τότε έπεσε στο τραπέζι η ιδέα μιας «κυβέρνησης ανοχής», σύμφωνα με την οποία οι μεν θα συνεργάζονται προοδευτικά και οι δε θα τους ανέχονται. Ούτε αυτό όμως περπάτησε, διότι το ΚΚΕ κι ο Βαρουφάκης το ξέκοψαν.

n Εδώ πλέον χύθηκε και το ζουμί του κάβουρα. Κατέφθασε λοιπόν μια κυβέρνηση «ειδικού σκοπού», η οποία θα έχει ειδικό σκοπό να φτιάξει Προανακριτική για τις υποκλοπές ώστε να δικάσει ειδικά τους σημερινούς.

n Μετά (αν κατάλαβα καλά) πήραν πίσω τον ειδικό σκοπό κι έμεινε μόνο η Προανακριτική παρόλο που δεν ξέρουμε εναντίον ποιανού θα στραφεί και για ποιον λόγο. Ετσι, έφυγε από τη μέση και το ΠΑΣΟΚ που έχει άλλον σκοπό και θέλει Εξεταστική (κι όχι Προανακριτική) για να ξέρουμε τι κάνουμε.

Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε, αλλά πολύ γρήγορα φυλλορρόησε η «προοδευτική συνεργασία».

Αλλά δεν χάνω τις ελπίδες μου. Μένουν ακόμη τρεις μέρες έως την Κυριακή και θέλω να ελπίζω ότι κάτι καινούργιο θα βρεθεί για να εμπλουτίσει το ρεπερτόριο.

Γιατί όχι μια «κυβέρνηση θερινής σεζόν»; Με σαγιονάρες;