Για άλλη μια φορά θα συμφωνήσω με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης: «υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας»!

Οι δικαστές λοιπόν έδωσαν στη δημοσιότητα την ομόφωνη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση Παππά. «Απόφαση καταπέλτη» τη χαρακτήρισαν οι περισσότεροι.

Αλλά είναι και κάτι περισσότερο. Μια συγκροτημένη και δίκαιη απόφαση. Από δικαστές με αίσθηση δικαίου που κατάλαβαν τι δίκαζαν, ποιους δίκαζαν και γιατί τους δίκαζαν.

Συνεπώς έχει δίκιο ο Τσίπρας για τους δικαστές. Υπάρχουν.

Απλώς δεν άκουσα να λέει κάτι για τους πολιτικούς. Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν;

Κι αν υπάρχουν (όπως ευχόμαστε όλοι) πώς εξηγείται ότι αρκετοί από αυτούς δεν υπερψήφισαν τις ρυθμίσεις που θα έκλειναν στον Κασιδιάρη τον δρόμο της Βουλής;

Τη στιγμή μάλιστα που όλοι σχεδόν οι νομικοί, ακόμη κι η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, στηλίτευσαν τη διαφαινόμενη στο παρασκήνιο μεθόδευση, η οποία θα έφερνε τους Κασιδιάρηδες στα βουλευτικά έδρανα. Ευτυχώς που κάποιοι την πήραν χαμπάρι και την πρόλαβαν.

Γιατί όμως διάφοροι πολιτικοί (εκτός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) επέλεξαν την πολιτική ξεφτίλα;

Η μια εξήγηση είναι το έλλειμμα νοημοσύνης. Πολλοί δηλαδή δεν κατάλαβαν τι συμβαίνει, τι μεθοδευόταν και τι πήγε να γίνει. Μη γελάτε, έχω γνωρίσει και τέτοιους.

Η δεύτερη εξήγηση είναι ένα πλεόνασμα κουτοπονηριάς. «Μην μπλέξουμε με τον αποκλεισμό του Κασιδιάρη, μπας και κληρονομήσουμε κανέναν ορφανό ψηφοφόρο του».

Η τρίτη εξήγηση είναι ταυτοχρόνως και πλεόνασμα κουτοπονηριάς και έλλειμμα νοημοσύνης. Κάποιοι πιστεύουν δηλαδή ότι ο Κασιδιάρης τούς συμφέρει εκλογικά διότι θα δυσκολέψει τον αντίπαλο κι ότι αντιθέτως ενδεχόμενος αποκλεισμός του θα ευνοήσει τον αντίπαλο.

Ξέρετε κάτι; Μπορεί όντως να συμφέρει εκλογικά κάποιους ή να μη συμφέρει κάποιους άλλους. Αλλά σκασίλα μας!

Διότι μόνο ανεγκέφαλοι ή τυχοδιώκτες είναι ικανοί να μπερδεύουν την πολιτική με το έγκλημα. Και να θεωρούν ότι το πρόβλημα με τον Κασιδιάρη είναι τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις ή αν θα δυσκολέψει την αυτοδυναμία του Μητσοτάκη και όχι ότι είναι εγκληματίας.

Πάμε λοιπόν από την αρχή.

Οι «δικασταί εις τας Αθήνας» έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους στην υπόθεση Παππά.

Οι «δικασταί εις τας Αθήνας» αναμένεται ή τουλάχιστον ελπίζουμε να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους και στην υπόθεση Κασιδιάρη.

Διάφοροι «πολιτικοί εις τας Αθήνας» περιγράφονται καθόλου κολακευτικά στη δικαστική απόφαση για τον Παππά. Μιλάμε για τιποτένια ανθρωπάκια.

Και τώρα μετράμε «πολιτικούς εις τας Αθήνας» για την υπόθεση Κασιδιάρη.

Να δούμε αν βγαίνει τελικά ο λογαριασμός.