Δεν χρειαζόταν η τελευταία άθλια, σεξιστικού χαρακτήρα (και μάλιστα από γυναίκα προς γυναίκα) επίθεση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κατά της πρωταθλήτριας της αντισφαίρισης Μ. Σάκκαρη για να πιστοποιήσει κανείς ότι η πολιτική ζωή της χώρας διολισθαίνει σταθερά στη μιζέρια και στην αθλιότητα. Προηγήθηκαν πολλά άλλα στη διάρκεια των προηγούμενων μηνών και ετών που ήρθαν να επιβεβαιώσουν ότι καταργούνται σταθερά ο ένας μετά τον άλλον οι κανόνες της δεοντολογίας από την πολιτική. Ενα αόρατο χέρι φαίνεται να τραβάει προς τα κάτω το πολιτικό προσωπικό της χώρας και εκείνο όχι μόνο να μην επιχειρεί να απεμπλακεί από τον θανάσιμο εναγκαλισμό, αλλά να κυλιέται με ευχαρίστηση στα δύσοσμα λασπόνερα.

Γιατί όποιος μπορεί να ανατρέξει στο τι ακολούθησε στα social media της ελεεινής ανάρτησης της κυρίας Ελεφάντη κατά της κυρίας Σάκκαρη, θα αντιληφθεί ότι όλο αυτό βρίσκεται κάτω από μια καθοδήγηση. Εξυπηρετεί έναν κεντρικό στόχο – να χτυπηθεί για πολλοστή φορά η οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η οικογένεια και τελικά αυτός ως πρόσωπο. Οτι είναι αναξιόπιστος, ποινικά υπόλογος, εν τέλει ψεύτης και στο τέλος της ημέρας ανάξιος να ηγείται της χώρας.

Προσοχή, όχι για την αποτελεσματικότητά του στη διακυβέρνηση της χώρας, ούτε για τη διαχείριση της εξουσίας, αλλά για τη σύζυγό του. Πρόκειται για κατάντια, πρωτοφανή δε. Κάποτε ίσχυε κανόνας στην πολιτική, να μένουν έξω από την κομματική αντιπαράθεση οι οικογένειες. Τώρα αυτό καταργήθηκε στην πράξη.

Το ότι πρώτος σέρνει τον σχετικό χορό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας δεν προξενεί καμία εντύπωση. Δύο χρόνια ύστερα από τρεις συντριπτικές απανωτές ήττες, διαπιστώνοντας στην πράξη ότι δεν έχει ακροατήριο, γιατί δεν έχει ούτε θέσεις ούτε πρόγραμμα, αλλά μόνο να επιδίδεται σε στείρα αντιπολίτευση μπορεί, τι κάνει; Ανακατεύει φακέλους, διαστέλλει, διογκώνει, πλάθει και αναπλάθει ιστορίες και προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στην κοινωνία διά της τεθλασμένης: καταργώντας κάθε έννοια ηθικής στην πολιτική (αν θεωρήσουμε ότι αυτά τα δύο είναι έννοιες συμβατές), στοχεύει την οικογένεια του Πρωθυπουργού για να πλήξει τον ίδιο.

Το «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι, υποστηρίζει, διάτρητο, διότι η σύζυγός του είχε μια εταιρεία στη Γαλλία και αυτή την εταιρεία δεν τη μεταβίβασε ακριβώς στον αδελφό της τότε που έλεγε, άλλα αργότερα, το οποίο, διότι, το αυτό, ως εκ τούτου, κ.λπ., κ.λπ. και… πράσινα άλογα!

Ανοησίες! Και ξεράσματα. Από μηρυκασμούς. Πέντε-έξι χρόνια τώρα η ίδια ιστορία. Η γυναίκα του Πρωθυπουργού, για την οποία υπόλογος είναι ο Πρωθυπουργός, ασκεί επάγγελμα (τρομερό!), έχει επιχειρήσεις (αδιανόητο!) , μετέχει σε εταιρείες ή της ανήκουν εταιρείες (απίστευτο!).

Κατά το κόμμα που επιχειρεί να εκφράσει μονοπωλιακά τον προοδευτισμό στη χώρα, η σύζυγος του Πρωθυπουργού δεν πρέπει να ασκεί καμιά δραστηριότητα. Πρέπει να κάθεται σπίτι της, να του μαγειρεύει, να του σιδερώνει πουκάμισα, να του φέρνει τις παντόφλες, να του κάνει αέρα, να υποδύεται εν τέλει τη χαρούμενη νοικοκυρά. Αυστηρά. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ – διότι εκεί τελικά οδηγούν, έστω και διασταλτικά, όσα προβάλλουν η αξιωματική αντιπολίτευση και ο αρχηγός της – οτιδήποτε άλλο είναι επίμεμπτο και ως εκ τούτου ελεγκτέο.

Εχει όμως ευθύνη και η ίδια η Μαρέβα Μητσοτάκη σε αυτό. Διάλεξε τον λάθος δρόμο στη ζωή της. Αντί του επιχειρείν θα έπρεπε να προσπαθήσει να κάνει καριέρα στο Δημόσιο. Από χαμηλά δε. Ωστε εν συνεχεία να αναζητήσει τους δαιδαλώδεις δρόμους που οδηγούν στην πανεπιστημιακή καριέρα, όπως έκαναν άλλες κι άλλες. Ισως έτσι απέφευγε τον σεξισμό, την ανθρωποφαγία και τον μισογυνισμό του ΣΥΡΙΖΑ…