Προετοιμασία 35΄ / Ψήσιμο 8΄ – 10΄

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

2 φρέσκα καλαμάρια (250 γρ. το καθένα)

200 γρ. φέτα

1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, τριμμένη

2 πιπεριές (1 κόκκινη και πράσινη), σε μπαστουνάκια

Λεμόνι (κατά βούληση)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και αφαιρούμε το δέρμα τους. Κόβουμε τη φέτα σε μικρά μπαστουνάκια. Τα αναμειγνύουμε σε ένα μπολ με τις πιπεριές, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και τη μισή τριμμένη ντομάτα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Εναλλακτικά, βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά να κάψει. Γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μείγμα του μπολ και τα κλείνουμε μπροστά με οδοντογλυφίδα για να μη χυθεί η γέμιση έξω κατά το ψήσιμο. Αλατίζουμε ελαφρώς εξωτερικά και ψήνουμε (στον φούρνο ή στο σχαροτήγανο) για 8 – 10 λεπτά.

Σερβίρουμε σε πιάτο με την υπόλοιπη τριμμένη ντομάτα, την οποία ψεκάζουμε με λεμόνι, λάδι, αλάτι και πιπέρι. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες από τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε ροδέλες.