Το «σαλατούρι», φτιαγμένο με ψαχνό από σαλάχι και μυρωδικά, παρασκευάζεται γρήγορα και εύκολα και είναι εξαιρετικό.
Ετοιμάζουμε ένα πρωτότυπο φρικασέ με σταμναγκάθι και μάραθο.
Σερβίρεται με μια υπέροχη βινεγκρέτ εσπεριδοειδών
Ένα πιάτο σκέτη απόλαυση!
Για ένα μόλις λεπτό μαρινάρουμε τις γαρίδες μας και έχουμε στο άψε σβήσε μια καταπληκτική πρόταση για πρώτο πιάτο σε ένα ωραίο γεύμα.
Η πιο καλοκαιρινή συνταγή για καλαμάρι γίνεται με λίγα υλικά σε 10 λεπτά!
Τα μυστικά για τραγανή πέτσα και ζουμερό αλλά κρουστό εσωτερικό.
Μια υπέροχη και πρωτότυπη σούπα, μια μαγειρίτσα με ψάρι.
Το ψάρι σταρ του μήνα «παντρεύεται» ιδανικά με εσπεριδοειδή.
Θα μπορούσε να τα ονομάσει κανείς «τσιπς γαύρου». Όπως και να τα πούμε, όμως, είναι υπέροχα!
Μια γευστικότατη πρόταση που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
Σερβίρεται με μια υπέροχη σκορδαλιά από ψωμί και καρύδι.
Η αρχική συνταγή γίνεται με μπίζα (ένα όσπριο που βρίσκουμε στην Κρήτη). Το αντικαθιστούμε με κουκόφαβα που μπορούμε να βρούμε σε καταστήματα με κρητικά προϊόντα ή με ρεβίθια αποφλοιωμένα.
Το συνοδεύουμε με έναν εύκολο και νόστιμο πουρέ σελινόριζας.
Αν δεν βρίσκουμε κωλοχτύπα (έχει υπέροχη γεύση μεν αλλά είναι δυσεύρετη), μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καραβίδες.
Ένα πεντανόστιμο και άπαχο ψάρι συνδυάζεται μοναδικά με το δημοφιλές λαδερό φαγητό.
Δροσερό και φίνο πιάτο. Αν δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να φιλετάρετε το ψάρι, ζητάτε να το κάνει ο ιχθυοπώλης.
"Φυλακίζουμε" το ψάρι-σταρ της εποχής σε μια κρούστα που θα το κρατήσει ζουμερό.
Συνοδεύονται από μια εξαιρετική σάλτσα.
Μια διαφορετική πρόταση για τον μπακαλιάρο της Κυριακής των Βαϊων.