Μωσαϊκό με παγωτό στο κέντρο

Ετοιμάζουμε ένα δροσερό γλυκό επιλέγοντας όποια γεύση παγωτού θέλουμε ως γέμιση.

Προετοιμασία 20΄, Αναμονή τουλάχιστον 5 ώρες και 20΄

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 10 φέτες)

150 γρ. παγωτό βανίλια

150 γρ. παγωτό φράουλα

250 γρ. βούτυρο

1 φλ. ζάχαρη άχνη

4 κ.σ. κοσκινισμένο κακάο

3 κ.σ. ρούμι ή μπράντι (κονιάκ)

1 πακέτο πτι μπερ ή μπισκότα τύπου Digestive

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολλας ή σε μεμβράνη τις δύο γεύσεις παγωτού και τους δίνουμε σχήμα σαλαμιού- πρέπει να είναι λίγο πιο κοντό και πιο λεπτό από το μέγεθος της φόρμας στην οποία θα βάλουμε τον κορμό. Το τυλίγουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο (να μην κάψει). Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύουμε να λιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε το κακάο, το ρούμι ή το μπράντι και ανακατεύουμε. Σπάμε τα μπισκότα στα 4 ή στα 6, τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν.

Ντύνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με λαδόκολλα και απλώνουμε μέσα το μισό μείγμα. Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη, το ξετυλίγουμε και το βάζουμε από πάνω. Το σκεπάζουμε αδειάζοντας από πάνω το υπόλοιπο μείγμα. Το απλώνουμε καλά να καλυφθεί το παγωτό και το τυλίγουμε με λαδόκολλα.

Βάζουμε το μωσαϊκό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες για να σφίξει προτού σερβίρουμε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.