Η πανδημία του κορονοϊού ταλανίζει ολόκληρο τον πλανήτη και έχει ήδη επιφέρει σημαντικότατες αλλαγές στον τρόπο ζωής και σκέψης της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων. Οι μοναδικοί, ίσως, τους οποίους όχι απλώς δεν κατέβαλε (ψυχολογικά και συναισθηματικά) η απρόσμενη αυτή παγκόσμια δοκιμασία, αλλά μάλλον «ενεργοποίησε» στον μέγιστο βαθμό είναι οι συνωμοσιολόγοι.

Οι περισσότεροι εξ αυτών, «θιασώτες της καταφατικής συνωμοσιολογίας», σαν έτοιμοι από καιρό, επέδειξαν από την πρώτη στιγμή της πανδημίας την ικανότητά τους να «αντιλαμβάνονται» και να «αποκαλύπτουν» όλα εκείνα που για τους «ανυποψίαστους», τους «αφελείς» και τους «αμύητους» στις παγκόσμιες συνωμοσίες είναι δυσδιάκριτα ή ακόμα και ακατάληπτα:
• Η πανδημία ξέσπασε σκοπίμως, επειδή κάποιος/κάποια ψυχοπαθής έκλεψε από το εργαστήριο παραγωγής βιολογικών όπλων που εργαζόταν τον covid-19 και τον διέσπειρε σκοπίμως για να προκαλέσει Αρμαγεδδώνα.
• Η πανδημία ξέσπασε σκοπίμως, επειδή οι ισχυροί της Γης αποφάσισαν μέσω ενός κατασκευασμένου θανατηφόρου ιού να μειώσουν άμεσα κατά μερικά εκατομμύρια τον παγκόσμιο πληθυσμό, ώστε να «εξασφαλιστεί» για αρκετές ακόμα δεκαετίες η επάρκεια σε διατροφή και ζωτικό χώρο για το ανθρώπινο είδος.
• Η πανδημία ξέσπασε, επειδή για πρώτη φορά τέθηκε σε λειτουργία η προηγμένη τεχνολογία τηλεπικοινωνιών (5G), η οποία προκαλεί πανίσχυρα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που «γεννούν» στον ανθρώπινο οργανισμό τον covid-19.
• Η πανδημία προκλήθηκε σκοπίμως, ώστε να εξαναγκαστεί ο παγκόσμιος πληθυσμός να εμβολιαστεί (με εμβόλιο που κατασκευάστηκε ταυτοχρόνως με τον ιό). Μέσω του εμβολίου όμως θα εισαχθεί στον ανθρώπινο οργανισμό ένα nanochip που θα μεταβάλει τον ανθρώπινο γενετικό κώδικα (DNA) και θα καταστήσει όλους τους εμβολιασμένους αυτομάτως υποχείρια ενός παγκόσμιου πανίσχυρου κέντρου εξουσίας.
Κάθε νόμισμα όμως έχει δύο όψεις! Έτσι, και στην περίπτωση της πανδημίας του κορονοϊού υπάρχουν και άλλοι, «θεράποντες της αποφατικής συνωμοσιολογίας», οι οποίοι προβαίνουν σε ακόμα πιο ευφάνταστες «ερμηνείες-αποκαλύψεις»:
• Η πανδημία του κορονοϊού δεν είναι πανδημία! Παρουσιάζεται όμως ως τέτοια από ένα πανίσχυρο κέντρο παγκόσμιας εξουσίας, το οποίο ελέγχει όλες τις εθνικές κυβερνήσεις και όλα τα Μ.Μ.Ε και κάνει ένα πείραμα, για να μελετήσει/διακριβώσει το πόσο εφικτό είναι να ενσπείρει τον φόβο και τον πανικό σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ώστε να χειραγωγήσει την ανθρωπότητα.
• Η πανδημία του κορονοϊού δεν υφίσταται! Πρόκειται για μία τεραστίων διαστάσεων απάτη, οργανωμένη από ένα πανίσχυρο κέντρο παγκόσμιας εξουσίας που ελέγχει όλες τις εθνικές κυβερνήσεις και όλα τα Μ.Μ.Ε. Θύματα του covid-19 δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο και οι σχετικές ειδήσεις -συμπεριλαμβανομένων των τηλεοπτικών πλάνων από τις μεταφορές σορών και τις διανοίξεις ομαδικών τάφων- είναι «κατασκευασμένες» και αριστοτεχνικά σκηνοθετημένες. Σκοπός της απάτης αυτής είναι η περιστολή ή ακόμα και η κατάργηση των ατομικών δικαιωμάτων και η πλήρης υποδούλωση όλων υπό το κράτος του φόβου.

Θα μπορούσαν να αναφερθούν πολλά ακόμα, τα οποία ήδη έχουν υποστηριχθεί ή ενδεχομένως θα υποστηριχθούν στο προσεχές διάστημα. Ουδείς εκ των «καταφατικών» ή εκ των «αποφατικών» συνωμοσιολόγων όμως δύναται να εξηγήσει με ποιον τρόπο ο ίδιος κατόρθωσε είτε να ανακαλύψει το μεγάλο αυτό «μυστικό» είτε να διαφύγει αλώβητος από τα ακατανίκητα πλοκάμια του παγκόσμιου κέντρου εξουσίας -σύμφωνα πάντα με την ίδια του τη θεωρία- που κρύβεται πίσω από αυτήν τη συνωμοσία…

Κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά υπό το κράτος του φόβου και του αγνώστου, ενώ αντιλαμβάνεται με τον δικό του τρόπο (ανάλογα με την παιδεία του, τη σοβαρότητά του και τις ψυχικές του αντοχές) την αίσθηση του καθήκοντος έναντι του εαυτού του, της οικογένειάς του και της κοινωνίας γενικότερα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι σε αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε δοκιμάζεται η υπευθυνότητα και η σοβαρότητα όλων μας…

Ο κ. Κωνσταντίνος Παΐδας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.