Με δεδομένη την αναπηρία του σημερινού πολιτικού συστήματος από την έλλειψη μιας ισχυρής κεντρώας παρατάξεως, είναι προφανές ότι οι διεργασίες για την ανασυγκρότηση του χώρου με την εκλογή από τη βάση ενός γενικής αποδοχής ηγέτη αποκτούν εκ των πραγμάτων σοβαρότατη διάσταση.
Αν και θα μπορούσε κάποιος να το συναγάγει εύκολα αυτό από τη λυσσώδη αντίδραση των «παπαγάλων» της κυβερνητικής προπαγάνδας, που επιχειρούν με κάθε τρόπο να την υπονομεύσουν, λοιδωρώντας πρόσωπα και καταστάσεις, είναι απαραίτητο να φωτιστούν ορισμένες πλευρές που ισχυροποιούν την εκτίμηση ότι η εκλογή θα αποτελέσει κομβικό σημείο στη μελλοντική πορεία της χώρας.
Δεν είναι μόνο ότι θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα για να σπάσει το πλαστό πολιτικό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ. Ούτε ότι θα δημιουργήσει τις συνθήκες για τον επαναπατρισμό των εκατοντάδων χιλιάδων δημοκρατικών ψηφοφόρων που σήμερα είναι πολιτικά άστεγοι εξαιτίας των απίθανων ψευδών, αβελτηριών και παλινωδιών της κυβέρνησης Τσίπρα. Κυρίως, και πρωτίστως, και υπό προϋποθέσεις, μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση εξουσίας η οποία θα οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα στη μεταμνημονιακή εποχή και στην ανάκαμψη.
Και είναι εξαιρετικά διδακτικά σε σχέση με τα παραπάνω όσα προηγήθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες: το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ δεν δίστασε να ξεθάψει το διχαστικό εμφυλιοπολεμικό κλίμα, μόνο και μόνο για να συντηρήσει μια αντιπαράθεση που είναι πολύ μακριά από τα πραγματικά προβλήματα του λαού και της χώρας.
Επειδή είναι σχεδόν βέβαιο πως αυτό θα συνεχίζεται μέχρι να φτάσουμε κάποτε στις εκλογές, ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να ανατραπεί η συγκατοίκηση του τρόμου –μια δυνατή κεντρώα παράταξη η οποία θα συγκρατήσει τη χώρα από τον κατήφορο.
Και είναι αυτός ο σοβαρότερος λόγος που όλες οι πλευρές, υποψήφιοι, κόμματα και φορείς, που μετέχουν στη συζήτηση για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, πρέπει να προσέλθουν στη διαδικασία με ανοιχτό μυαλό και χωρίς προαπαιτούμενα και υστερόβουλες σκέψεις.
Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει, και οι δημοκρατικοί πολίτες δεν πρόκειται να συγχωρήσουν προσωπικά παιχνίδια που μπορεί να υπονομεύσουν τις εξελίξεις…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ