Θεατρικές υποτροφίες; Και όμως, υπάρχουν. Τουλάχιστον μία και αφορά το κληροδότημα του Αλέξη Μινωτή στη μνήμη της Κατίνας Παξινού.
nnn

Σύμφωνα με την επιθυμία του ηθοποιού και με βάση τους όρους της διαθήκης που έθεσε ο ίδιος, κάθε χρόνο δίνονται υποτροφίες σε νέους για σπουδές εντός ή εκτός Ελλάδος γύρω από το θέατρο.
nnn

Με το Μορφωτικό Ιδρυμα της Εθνικής Τράπεζας ως διαχειριστή του συγκεκριμένου κληροδοτήματος, προκηρύσσονται οι υποτροφίες και κάθε χρόνο τέτοια εποχή κατατίθενται οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων. Ειδική επιτροπή κρίνει τις υποψηφιότητες…
nnn

Ανάμεσα στους υπόλοιπους σκοπούς του κληροδοτήματος ήταν και η δημιουργία μιας αίθουσας αφιερωμένης στη ζωή και στη σταδιοδρομία της Κατίνας Παξινού. Σήμερα λειτουργεί αυτός ο χώρος που μετονομάστηκε σε Μουσείο Παξινού – Μινωτή. Στεγάζεται στο Μέγαρο Εϋνάρδου, στην Αγίου Κωνσταντίνου 20 και Μενάνδρου 52. Επισκέψεις με προσυνεννόηση. Αλήθεια, ποιος το ξέρει;
nnn

Επιπλα του σπιτιού τους, φωτογραφίες, πίνακες, πορτρέτα της Παξινού, μετάλλια, τιμητικά διπλώματα αλλά και το Οσκαρ που κέρδισε η Παξινού για τον ρόλο της Πιλάρ στην ταινία «Για ποιον χτυπά η καμπάνα» (στη φωτογραφία σε σκηνή από την ταινία μαζί με την Ινγκριντ Μπέργκμαν). Στον ίδιο χώρο φιλοξενούνται αντικείμενα από το καμαρίνι της Παξινού και κοστούμια από την παράσταση «Οιδίποδας Τύραννος».
nnn

Πληροφορίες για τις υποτροφίες (500 ευρώ μηνιαίως) στο Μορφωτικό Ιδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, στην Πλάκα (τηλ. 210 3312.335) και www.miet.gr.
nnn

Δυστυχώς, είμαστε μια χώρα που δεν ξέρει να τιμά το παρελθόν της…
nnn

«Το Ψέμα», στο Λονδίνο… Η γαλλική κωμωδία του Ζελέρ, που παίχτηκε με επιτυχία τη σεζόν που μας πέρασε στο Μικρό Παλλάς, θα μεταφερθεί για λίγο στη βρετανική πρωτεύουσα. Τον Οκτώβριο. Ενδιαμέσως, το καλοκαίρι, θα περιοδεύσει στην Ελλάδα, από τις 15 Ιουνίου ως τις αρχές Αυγούστου, και τον Σεπτέμβριο θα παιχτεί στην Κύπρο. Στο Μικρό Παλλάς θα επιστρέψουν οι Αθερίδης, Καρύδη, Αλικάκη και Κάππας το φθινόπωρο. Τα… ψέματα δεν τελειώνουν τόσο γρήγορα!
nnn

Καλό Πάσχα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ