Μια παράσταση για τη ζωή του Γιώργου Ζαμπέτα θα ανέβει του χρόνου στο θέατρο Αλίκη. Γεμάτη αναμνήσεις, περιστατικά, μουσικές και τραγούδια, μια παράσταση σε τρίτο πρόσωπο.
nnn
Ενας από τους πιο αγνούς και αγαπητούς έλληνες καλλιτέχνες, που άφησε εποχή με τους στίχους, τις ατάκες, τις σκέψεις και τις μαγκιές του, θα «πρωταγωνιστήσει» στην παραγωγή σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.
nnn
Με μια διαφορά: η παράσταση θα είναι για τον Ζαμπέτα αλλά χωρίς τον Ζαμπέτα. Πρωτότυπο; Δεν ξέρω. Σαν να δηλώνει αμηχανία, ή και αδυναμία. Αλλά και πάλι ποιος θα μπορούσε να τον υποδυθεί;
nnn
Αλλο πράγμα το αφιέρωμα στα τραγούδια του που είχε κάνει με επιτυχία το 2010 ο Γιάννης Μπέζος.
nnn
«Ψέμα στο ψέμα»: Δέκα χρόνια μετά, ο Πέτρος Φιλιππίδης επιστρέφει στην κωμωδία, και μάλιστα μια κωμωδία, την επιτυχία της οποίας γεύτηκε επί τρία χρόνια (από το 2004-2005 ως το 2006-2007).
nnn
Με τον ίδιο παρτενέρ, τον Παύλο Χαϊκάλη, οι δυο τους, μαζί με τον θίασο, θα ντυθούν και πάλι αστυνομικοί στη σκηνή του Μουσούρη.
Οπως η ζωή, έτσι και το θεάτρο κύκλους κάνει. Τελευταία θεατρική εβδομάδα, μιας που την Κυριακή των Βαΐων κατεβάζουν αυλαία πολλά θέατρα. Ορισμένες παραστάσεις, όμως, αξίζει να μην τις χάσετε:
nnn
«Ο Αύγουστος» στο Χορν, μια εξαιρετική πρόταση θεάτρου συνόλου. Ο «Θεός της σφαγής» στο Αθηνών, για την απόλαυση του κουαρτέτου των ταλαντούχων ηθοποιών.
Το «Λαμπεντούζα» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, για την ευαισθησία του και τον Αργύρη Ξάφη. Το «Για μια ανάσα…» για την ιδιαιτερότητα της ιστορίας του, μαζί με τις ερμηνείας, στο Διάνα. Την «Πλατεία Ηρώων», για τη μοναδική Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (φωτογραφία), στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων και τον «Αγριο Σπόρο» στο Επί Κολωνώ.
nnn
Με τα πάνω και τα κάτω της, αυτή η θεατρική χρονιά φθάνει στο τέλος της. Εφερε όμως για πολλούς πολλές επιτυχίες, γιατί ήδη έχουν δρομολογηθεί επαναλήψεις.
nnn
Εφθασε και η ώρα του Ελληνικού Φεστιβάλ: την Τρίτη ο καλλιτεχνικός διευθυντής Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ανακοινώνει το πρόγραμμα για την Επίδαυρο και τη Μικρή Επίδαυρο, για το Ηρώδειο και τις αθηναϊκές παραστάσεις, τις συνεργασίες και το Λύκειο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ