Στην Κύπρο…
nnn
Ο Γιάννης Χουβαρδάς ανεβάζει στον ΘΟΚ «Το μακρύ ταξίδι της μέρας μέσα στη νύχτα» του Ευγένιου Ο’ Νιλ.
nnn
Στον ρόλο της μορφινομανούς Μαίρης Τάιρον η Ρένη Πιττακή, που θα μετακομίσει κι εκείνη για τους επόμενους μήνες, μόλις ολοκληρωθούν οι παραστάσεις στη Σφενδόνη.
nnn
Πρωτοτυπία…
Ανάγνωση κινηματογραφικού σεναρίου.
nnn
Βασισμένο στο έργο του Στρατή Μυριβήλη «Ο Βασίλης ο Αρβανίτης» είναι το σενάριο που διασκεύασε η σκηνοθέτρια Ειρήνη Βαχλιώτη μαζί με τον Παναγιώτη Κλειδαρά.
nnn
Σε μια ειδική βραδιά, στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, όπου και στεγάζεται το αρχείο του συγγραφέα, η Ειρήνη Βαχλιώτη θα το διαβάσει ενώπιον κοινού, σε μορφή θεατρικού αναλογίου.
nnn
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σενάριο και παράλληλα για το πρώτο στάδιο προς την επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από το να γυριστεί ταινία.
nnn
Η λογοτεχνία στη μεγάλη οθόνη έχει πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ φορείς που ευαισθητοποιούνται για την πολιτιστική μας κληρονομιά φαίνεται πως αγκαλιάζουν, σιγά-σιγά, την πρωτοβουλία αυτή. Μακάρι να βρεθούν και άλλοι υποστηρικτές.
nnn
Μέσα στο Αναγνωστήριο της Γενναδίου, τη βραδιά της εκδήλωσης, στις 22 Φεβρουαρίου, θα φιλοξενηθεί κι ένα εκθεσιακό κομμάτι, όπου θα έχει τη θέση του το αυθεντικό χειρόγραφο του «Βασίλη του Αρβανίτη» από τον Μυριβήλη.
nnn
Ο «Βασίλης ο Αρβανίτης» είναι μια νουβέλα, γραμμένη το 1943. Πρωταγωνιστής, όπως δηλώνει και ο τίτλος, είναι ένα νεαρό αγόρι από τη Λέσβο, συνώνυμο της λεβεντιάς. Ενα παλικάρι.
nnn
«Ερωτικά»: έκθεση με έργα του ζωγράφου από τη Θεσσαλονίκη Κώστα Λούστα (1933-2014) διοργανώνεται στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στον Πολυχώρο Books/Plus art…
nnn
Με το γυναικείο γυμνό στο επίκεντρο (στη φωτογραφία έργο του ζωγράφου) η έκθεση παρουσιάζει γυμνά σε διαφορετικές πόζες, με διαφορετικό ύφος, με ιδιαίτερα σχεδιαστικά και χρωματικά χαρακτηριστικά.
nnn
Στη σειρά αυτή ο Λούστας φιλοτέχνησε ο ίδιος τις κορνίζες ώστε να αγκαλιάζουν τα έργα –μια ιδιαίτερη τεχνική καινοτομία.
nnn
Από τις 14 Φεβρουαρίου ως τις 18 Μαρτίου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ