«Συνέβη στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος της νέας δράσης που ανέλαβε για το Εθνικό Θέατρο ο Νίκος Χατζόπουλος και η οποία θα πραγματοποιείται μία Παρασκευή κάθε μήνα.
Η πρώτη έγινε ήδη, προχθές.
Στην ουσία αποσκοπεί να φέρει στην επιφάνεια αμφιλεγόμενες πτυχές της πρόσφατης Ιστορίας μας και να τις παρουσιάσει με έναν διαφορετικό τρόπο.
Ενδιαφέρον…
Επονται οι εκδηλώσεις τις Παρασκευές 10 Φεβρουαρίου, 10 Μαρτίου, 7 Απριλίου και 12 Μαΐου (όλες στις 17.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του κτιρίου Τσίλλερ στην Αγίου Κωνσταντίνου).
Από τους βαθιά ευγενείς και καλλιεργημένους του ελληνικού θεάτρου, ο Νίκος Χατζόπουλος αποτελεί εγγύηση ποιότητας.
Αυτός ο επαγγελματίας αρχιτέκτων που τελικά έγινε ηθοποιός, σκηνοθέτης, δάσκαλος και μεταφραστής, με έξι μεταφράσεις Σαίξπηρ στο ενεργητικό του και όχι μόνον, διαγράφει τη δική του πορεία πάνω ή κάτω από το σανίδι, με νηφαλιότητα και πίστη.
Με σταθερές και ενίοτε πολυετείς συνεργασίες στις αποσκευές του, κυρίως στη Νέα Σκηνή του Λευτέρη Βογιατζή, στο Θέατρο του Νότου-Αμόρε με τον Γιάννη Χουβαρδά, αλλά και στο Εθνικό τόσο επί Χουβαρδά όσο και τώρα επί Στάθη Λιβαθινού, ο Χατζόπουλος επιβεβαιώνει ότι η ουσία βρίσκεται στους ανθρώπους, στη συνεργασία, στη γνώση, στην αλήθεια της τέχνης.
Κουκλόσπιτο: Πέντε διαφορετικές παραστάσεις εναλλάσσονται στο Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Αλογα» της Εμμανουέλας Καποκάκη, κάθε Σάββατο απόγευμα. Πρόκειται για ένα είδος θεάτρου που η ίδια υπηρετεί εδώ και χρόνια και βασίζεται στη συνομιλία ηθοποιού και κούκλας.
Σαν αύριο, πριν από δεκαεννέα χρόνια, έφευγε από τη ζωή ο Δημήτρης Χορν –ήταν 77 ετών (φωτογραφία).
Από το 1939 ως το 1993 αυτός ο ξεχωριστός ηθοποιός μοίρασε απλόχερα την αύρα του στο σανίδι και στην κινηματογραφική οθόνη και γι’ αυτό ανήκει στους λίγους αναντικατάστατους.
Το θεατρικό βραβείο που φέρει το όνομά του και δίνεται κάθε χρόνο σε άρρενες ηθοποιούς της νεότερης γενιάς τιμά τη μνήμη του, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη σημασία της σκυταλοδρομίας στο θέατρο.
Εφέτος θα δοθεί το 17ο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ