2017: Kαλή χρονιά. Μακάρι.
nnn
Ευχές για το θέατρο και τους ανθρώπους του, ευχές για όλους…
nnn
Και ενώ η χειμερινή σεζόν βρίσκεται στα μισά του δρόμου, και ενώ οι πρεμιέρες του χειμώνα ετοιμάζονται μία – μία μέσα στο επόμενο δίμηνο, το Φεστιβάλ προσθέτει κομμάτια στο παζλ του.
nnn
Στην Επίδαυρο ξανά.
nnn
Η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με το «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου θα παιχτεί ξανά.
nnn
Σε σκηνοθεσία του Τσεζάρις Γκραουζίνις με τον Γιάννη Στάνκογλου και τον Χρήστο Στυλιανού, σε εναλλασσόμενη διανομή στον ρόλο του Ετεοκλή.
nnn
Χθες, 7 Ιανουαρίου του 2017, συμπληρώθηκαν ακριβώς 10 χρόνια από τον θάνατο του Τάσου Μπαντή –στη φωτογραφία.
nnn
Μια απουσία με σημασία.
nnn
Γιατί μπόλιασε το θέατρο με το μεράκι και το πάθος του, γιατί έστησε με τη Ράνια Οικονομίδου και τον Δημήτρη Καταλειφό τις Μορφές στο Εμπρός, γιατί δημιούργησαν όλοι μαζί μια σχολή, που παρά τον σύντομο βίο της, «γέννησε» ταλαντούχους.
nnn
Μένει η μνήμη κάποιων παραστάσεων, από τον «Αμερικανικό βούβαλο» ως την «Αγγέλα», και κυρίως αυτοί οι απόφοιτοι, επαγγελματίες πρώτης γραμμής σήμερα, που τιμούν τους δασκάλους τους και το σανίδι με την παρουσία τους.
nnn
Η συνέχεια στο θέατρο οδηγεί στην αθανασία(;).
nnn
Και να που, λίγο πριν από το τέλος, ήρθε μια ταινία, η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη και μαζί ο ρόλος του παππού, για να προσφέρουν στον Τάσο Μπαντή ευρύτερη αναγνωρισιμότητα.
nnn
Μόνο η Αννα Κοκκίνου θα μπορούσε να σκεφθεί μια παράσταση με «θεατρικές μινιατούρες», ένα «δίπτυχο για την απώλεια – επίκληση ψυχών», όπως η ίδια το χαρακτηρίζει, το οποίο να περιλαμβάνει έργο της Σοφίας Τρικούπη, κόρης του Σπυρίδωνος Τρικούπη και αδελφής του Χαρίλαου.
nnn
Είναι «Ο παπαγάλος μου», γραμμένος το 1903, την επομένη του θανάτου του αγαπημένου της πουλιού. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο κείμενο, σπάνιο, μια αντίκα αξίας, που αναμειγνύει προσωπικά συναισθήματα και εικόνες της πολιτικής ζωής του 19ου αιώνα –πρεμιέρα στις 25 Ιανουαρίου.
nnn
Η δεύτερη θεατρική μικρογραφία που θα ακολουθήσει, τον Μάρτιο, είναι «Ο κήπος», μια σύνθεση κειμένων Βιζυηνού, Γέιτς, Προυστ, Σίλερ και άλλων.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ