Η κρίση πέρασε από το Badminton και έμεινε για λίγο (;) εκεί…
nnn
Δεν αναμένεται να λειτουργήσει εφέτος αυτός ο κλειστός πολυχώρος στο Γουδή που από το 2007 άρχισε να φιλοξενεί καλλιτεχνικές παραγωγές, συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις. Η μετεξέλιξή του, μια που ο αρχικός του προορισμός ήταν αθλητικού περιεχομένου εν όψει 2004, τον μετέτρεψε σε μεγα-θέατρο.
nnn
Με τα μεγάλα μιούζικαλ –από το «Mamma Mia» ως το περυσινό «Sweet Charity» –και τις παραστάσεις-αφιερώματα στην επιθεώρηση, στον Αττίκ ή στον Μίκη Θεοδωράκη, μεταξύ άλλων, ο χώρος γνώρισε σημαντικές επιτυχίες.
nnn
Μόνο που οι 2.430 θέσεις πρέπει να γεμίζουν κάθε βράδυ για να μπορεί να τα βγάζει πέρα το Badminton, κάτι που πια δεν φαίνεται εφικτό. Γιατί οι μεγάλοι χώροι έχουν και ακριβά εισιτήρια…
nnn
Κι έτσι κατά την τρέχουσα χρονιά δεν προβλέπεται να ανάψουν οι προβολείς του.
nnn
Και δεν ο μόνος. Εφέτος τα προβλήματα γενικεύονται και ήδη ορισμένες από τις παραγωγές που έχουν προαναγγελθεί σε χώρους χιλίων (και άνω) θέσεων ενδέχεται να μην πραγματοποιηθούν.
nnn
Πρώτο θύμα ακούγεται πως είναι μουσική παράσταση αφιερωμένη σε ελληνίδα τραγουδίστρια.
nnn
Ελλάς-Γαλλία, σταθερή συμμαχία…
nnn
Μπόλικη Γαλλία γύρω μας αυτές τις μέρες: «Γαλλικό θέατρο à la grecque» σε συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου με το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με τρία σύγχρονα έργα από έλληνες σκηνοθέτες.
nnn
Γαλλίας συνέχεια, με το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο των καθηγητών της γαλλικής γλώσσας, σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
nnn
Φεστιβάλ «Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών» με δράσεις και εκδηλώσεις για γαλλόφωνους και εραστές της γαλλικής κουλτούρας, που ολοκληρώνεται σήμερα.
nnn
«Για την Ελένη», μια παράσταση για τη μεγάλη ελληνίδα θεατρίνα Ελένη Παπαδάκη που δολοφονήθηκε στα Δεκεμβριανά.
nnn
Μέσα από τη ματιά του Μάνου Καρατζογιάννη, που βασισμένος στο υλικό του Μάνου Ελευθερίου έγραψε έναν μονόλογο ουσίας για την ηθοποιό και τη γυναίκα, το σανίδι και το εκτελεστικό απόσπασμα.
nnn
Απέναντι στη Μαρία Κίτσου που ερμηνεύει την Παπαδάκη στέκεται βουβός «συνομιλητής» ο εκτελεστής της, Σπύρος Κυριαζόπουλος.
nnn
Στο θέατρο Tempus Verum – Εν Αθήναις, τον καινούργιο υπέροχο χώρο του Δημήτρη Λάλου, με ξύλο, σίδερο και πέτρα, στο Γκάζι.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ