στη μπούκα

Κλοπής συνέχεια για το Θεατρικό Μουσείο, που έχει εγκαταλειφθεί πλήρως από το ελληνικό κράτος.

Κλοπής συνέχεια για το Θεατρικό Μουσείο, που έχει εγκαταλειφθεί πλήρως από το ελληνικό κράτος.
nnn
Την περασμένη εβδομάδα προστέθηκε και νέο κρούσμα. Το υπουργείο Πολιτισμού έσπευσε να δηλώσει ότι «δεν ανήκει στους εποπτευόμενους φορείς του» και ο Δήμος Αθηναίων (στεγάζεται σε κτίριο που του έχει παραχωρήσει) ότι «δεν έχει καμία ευθύνη για τη φύλαξη και λειτουργία του μουσείου».
nnn
Ανα(κατα)ζητούνται υπεύθυνοι…
nnn
Το ψεύδος: Αυτό είναι το θέμα που θέλει να θέσει «επί τάπητος» ο Δημήτρης Τάρλοου ανεβάζοντας τη σεζόν 2017-2018 την «Αγριόπαπια» του Ερρίκου Ιψεν στη σκηνή του θεάτρου Πορεία.
nnn
Και έχει ήδη κλείσει, μια που ο θίασος θα είναι 15μελής, τη Λένα Δροσάκη, τον Γιάννη Κότσυφα, τον Γιάννο Περλέγκα, τον Θέμη Πάνου.
nnn
Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο ότι μια μη κρατική σκηνή επιμένει σε δύσκολες και ακριβές παραγωγές καθώς και στο εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, βάζοντας πλώρη για το μέλλον.
nnn
Χωρίς επιχορηγήσεις –έναν θεσμό που καθόρισε το ελληνικό θέατρο και μετά εξαφανίστηκε, χωρίς να μιλάει κανείς για αυτό –το Πορεία συνεχίζει την πορεία του.
nnn
«Παιδί» (και) του Θεάτρου Εμπρός, ο Δημήτρης Τάρλοου ήταν εκεί όταν ο Τάσος Μπαντής ανέβασε την «Αγριόπαπια», το 1994, σε μια από εκείνες τις εξαιρετικές παραστάσεις που παίζονταν στην κάτω σκηνή του (στη φωτογραφία σκηνή με τους, εξ αριστερών, Αρη Λεμπεσόπουλο, Γιώργο Μοσχίδη και Δημήτρη Καταλειφό).
nnn
Ρένη Πιττακή και Ρούλα Πατεράκη μαζί στη Σφενδόνη για τους ρόλους των δύο αδελφών στο «Τι απέγινε η Μπέιμπι Τζέιν;» –στη μεγάλη οθόνη ήταν η Μπέτι Ντέιβις και η Τζόαν Κρόφορντ που τις υποδύθηκαν, το 1962.
nnn
Από το Εθνικό, στο Κρατικό.
nnn
Στη διασκευή του Σταμάτη Φασουλή και του Θανάση Νιάρχου σκηνοθετεί, για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το «Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή ο πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού, σκηνοθέτης Θανάσης Παπαγεωργίου που επισημαίνει:
nnn
«Ενα δεύτερο, λοιπόν, ανέβασμα της ίδια διασκευής σε χρεώνει με την υποχρέωση να ανταποκριθείς στην περίλαμπρη φήμη που συνοδεύει το έργο». Και θυμίζει έτσι την επιτυχία της παράστασης (πρεμιέρα από το Εθνικό Θέατρο στο Ρεξ, τον Νοέμβριο του 2009), σε σκηνοθεσία του Φασουλή.
nnn
Τώρα στο ΚΘΒΕ τον ρόλο της Εκάβης θα ερμηνεύσει η Ελισάβετ Κωνσταντινίδη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.