«Εμείς ούτε τις φορολογικές υπηρεσίες χρησιμοποιούμε για να τις στείλουμε σε ΜΜΕ που κάνουν κριτική στην κυβέρνηση, όπως έγινε επί των ημερών σας, ούτε έχουμε λογική να χρησιμοποιήσουμε τη Δικαιοσύνη και τους εισαγγελείς», δήλωσε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, απαντώντας στην κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή με αφορμή την «έφοδο» της οικονομικής αστυνομίας και του εισαγγελέα στην εταιρεία της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτης της χώρας, Ι. Στουρνάρα.

Η τοποθέτησή της προκάλεσε την αντίδραση του κ. Αλεξιάδη, ο οποίος χαρακτήρισε «βαρύτατο πολιτικό επιχείρημα» την αιχμή που διατύπωσε η ίδια λέγοντας ότι «παρακολουθούμε εμβρόντητοι όσα συμβαίνουν με σύζυγο κεντρικού τραπεζίτη που συμπτωματικά στάλθηκαν οι εισαγγελείς λίγες ώρες μετά που δεν ενέκρινε η Τράπεζα της Ελλάδος τους εκλεκτούς της Τράπεζας Αττικής». «Η γυναίκα του μιλάει για σκοπιμότητα με στόχο τον σύζυγό του. Πείτε μας εσείς τι συμβαίνει», του είπε.

Ο κ. Αλεξιάδης αντέδρασε έντονα: «Είπατε “οι εισαγγελείς στάλθηκαν”. Αποφασίστε. Ή η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη ή θέλετε να την επαναφέρουμε σε λειτουργίες προηγούμενων ετών. Είναι βαρύτατο πολιτικό επιχείρημα αυτό που είπατε “στάλθηκαν”». Και διερωτήθηκε: «Δηλαδή θεωρείτε ότι γίνονται εισαγγελικές έρευνες κατά παραγγελία αυτή την περίοδο; Πρέπει να πάρετε θέση».

«Σε ότι αφορά το “στάλθηκαν” θα έλεγα ότι όσοι έχουν τη μύγα μυγιάζονται», του απάντησε η βουλευτής της ΝΔ, σημειώνοντας ότι «άλλωστε μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για το ΣτΕ έχετε λόγο να μυγιάζεστε». «Εμείς έχουμε μιλήσει υπέρ της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Εγώ ζήτησα να διαφωτίσετε επί της ουσίας τον λαό αλλά προτιμήσατε την παρελκυστική τακτική κι αυτή του εκφοβισμού», του είπε η κυρία Αραμπατζή.