Ο έντονος διάλογος της υπ. Πολιτισμού με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας - Δείτε εικόνες του εγκαταλελειμμένου οικήματος που βρίσκεται ανάμεσα στο Αρχαίο Θέατρο του Άργους και την ρωμαϊκή αγορά
Η σύγκρουση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης μετά την πρόταση για παραπομπή του Χρήστου Τριαντόπουλου στο Δικαστικό Συμβούλιο και τα επόμενα βήματα της Βουλής.
Η «επένδυση» της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην υπόθεση των Τεμπών και ο οξύς και καταγγελτικός της λόγος αποφέρουν στο κόμμα της σημαντικά οφέλη.
Οι αλλαγές «στρατοπέδου», οι ανεξαρτητοποιήσεις και οι παραιτήσεις βουλευτών, τις οποίες προκάλεσαν η πολιτική ρευστότητα από το 2009 έως σήμερα
Οξύτατες αντιπαραθέσεις, ακτιβιστικές εξάρσεις και απρεπείς εκτροχιασμοί στη συζήτηση στη Βουλή - Μπορεί 157 βουλευτές να καταψήφισαν την πρόταση δυσπιστίας αλλά η κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών παραμένει.
Ο πρώτος τόμος των απομνημονευμάτων του Γιάννη Μπούτου εκτυλίσσεται στο φόντο της διχασμένης Ελλάδας του Εμφυλίου και των γεγονότων που σημάδεψαν την πολιτική ζωή της χώρας ως τη Μεταπολίτευση
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να παρέμβει στην κρίσιμη κοινοβουλευτική διαδικασία
Ο Σήφης (Ιωσήφ) Ζαχαριάδης, γιος του αμφιλεγόμενου ηγέτη του ΚΚΕ, μιλάει με αφορμή το ντοκιμαντέρ «Αλύγιστος Νίκος» για τον πατέρα του και την ιστορική του αξιολόγηση
Η εθνική τραγωδία των Τεμπών πρέπει να αποτελέσει πεδίο κάθαρσης και πυξίδα για ένα μέλλον καλύτερο -και ασφαλέστερο- για όλους και όχι πολιτικής πλειοδοσίας και κραυγών για «αίμα στην αρένα»
Η άλυτη επί μία πενταετία εκκρεμότητα που προκύπτει από τη μη εναρμόνιση του νόμου περί ευθύνης υπουργών με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τι ρόλο μπορεί να παίξει στην υπόθεση των Τεμπών - Τι λένε οι συνταγματολόγοι, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση.
Τι αναφέρεται στην εισαγγελική διάταξη στην οποία βασίστηκε η πρόταση του ΠαΣοΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον τότε υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο.
Η Γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών Μαρία Συρεγγέλα μιλά για την ΝΔ της «νέας εποχής», τοποθετείται για το μείζον θέμα των Τεμπών και τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο νέος Πρόεδρος της Βουλής έχει πλούσια και περιπετειώδη πολιτική διαδρομή - Πιστός στα «ιερά και όσια» της παράταξης και ταυτόχρονα υπερβατικός όσον αφορά τις διαχωριστικές κομματικές γραμμές, κάτι που τον κάνει ευρύτερα αποδεκτό.
Η πορεία του Κώστα Τασούλα από την Ηπειρο ως το Ιδρυμα Τοσίτσα και από τη Βουλή στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα - Τι προσδοκά το Μαξίμου με την επιλογή του
Τι ανέφερε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο Σύνταγμα σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ το 2023.
Η «σανίδα σωτηρίας», το Κέντρο, «το πρόβλημα στα δεξιά» και οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Ο πρώην πρωθυπουργός παραμένει ενεργός στις εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς - Προτεραιότητά του είναι οι δράσεις του Ινστιτούτου, ενώ μελετά προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις του
Διεργασίες, ζυμώσεις και παρασκήνιο σε όλο το πολιτικό φάσμα πυροδοτούν οι προθέσεις των 24 ανεξάρτητων βουλευτών που ενδέχεται να προκαλέσουν ανατροπές στις κοινοβουλευτικές ισορροπίες.
Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και ο καθηγητής Δικαίου και Διοίκησης συζητούν για τα κρίσιμα θεσμικά και πολιτικά ζητήματα γύρω από την εκλογή του/της νέου/ας Προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο 2025, αλλά και την ονοματολογία, το κράτος δικαίου και την προσπάθεια αποδυνάμωσης των θεσμικών αναχωμάτων
Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού. Παρεμβάσεις στον τραπεζικό τομέα, μέτρα για συνταξιούχους και ένστολους. Η στάση της αντιπολίτευσης.