Ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού Σπ. Λυκούδης σχετικά με τις διαδικασίες συγκρότησης της κεντροαριστεράς, δηλώνοντας στον «Σκάι» ότι «αν προχωράμε στη συγκρότηση του χώρου μας προσπαθώντας να βρούμε όχι τι μας ενώνει αλλά τι μας χωρίζει και μάλιστα μέσα από διαρροές και υπαινιγμούς, γινόμαστε αναξιόπιστοι στον δημοκρατικό κόσμο που μας παρακολουθεί».

Ο κ. Λυκούδης είπε για το ίδιο θέμα ευθέως ότι «δεν είναι καλά τα πράγματα». «Δε νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και νομίζω ότι η προσπάθεια για να υπάρξει κάτι δεν έχει μπει στη διαδικασία της συγκρότησής του», σημείωσε, ενώ δήλωσε απαισιόδοξος: «Τα σημάδια δεν είναι πολύ καλά και εγώ δεν είμαι αισιόδοξος παρά το ότι το προσπάθησα και το προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις», ανέφερε. Ο κ. Λυκούδης έκανε ακόμα λόγο για «κακούς χειρισμούς και πολιτικές αστοχίες» που «δεν επιτρέπουν στο να προχωρήσει κάτι το οποίο με βάση και την τελευταία δημοσκόπηση (του πανεπιστημίου Μακεδονίας) πιστεύω ότι το έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία».

«Ενώ δηλαδή υπάρχει μια κατάρρευση του κυβερνητικού στρατοπέδου, η ΝΔ δεν διευρύνει την επιρροή της. Αντίθετα το σκοτεινό κουτί του “δεν ξέρω, δεν είμαι πουθενά” διευρύνεται», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα διατύπωσε αιχμές για την ακολουθούμενη πρακτική τόνισε ότι «από την ώρα που όλο το θέμα ανάγεται στο με ποια διαδικασία και με ποιους τεχνικούς τρόπους, αυτούς ή τους άλλους , θα οδηγηθούμε καταρχήν στην εκλογή αρχηγού και μετά από εκεί και πέρα στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός κλίματος συγκρότησης του χώρου, είναι καταρχήν η σφραγίδα ενός σχεδίου αποτυχίας».

«Αυτό είναι δεδομένο από την ώρα που όλοι ξέρουμε και αναγνωρίζουμε ότι δεν έχει υπάρξει μια προσωπικότητα που με έναν αέρα σαρωτικό θα πάρει το χώρο και θα τον προχωρήσει μπροστά. Εάν είναι έτσι τα πράγματα, το να προσπαθούμε να σκεφτούμε με ποιο τρόπο θα εκλεγεί ο αρχηγός, αφήνοντας στην άκρη το μεγάλο πρόβλημα τού πως θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις της όσμωσης, της αλληλεγγύης και του γενικότερου ενωτικού κλίματος που θα καταλήξει στην εκλογή αρχηγού, αυτό είναι η αιτία του κακού», διευκρίνισε ο κ. Λυκούδης. Ενώ σημείωσε ότι «πρέπει πρώτα να βρούμε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία για να καταλήξουν όλα αυτά στην εκλογή αρχηγού».

«Χρειάζεται καταρχήν μια, έστω και σε συμβολικό επίπεδο, εκπομπή στην ελληνική κοινωνία της ειλικρινούς πρόθεσης να πάμε όλοι μαζί, που σημαίνει συνεργασία των κοινοβουλευτικών ομάδων και κοινή δράση, συγκρότηση ενός άτυπου πολιτικού συμβουλίου με όλα τα κορυφαία στελέχη όλου του χώρου, που δεν είναι ανάγκη να παίρνει αποφάσεις από την ώρα που υπάρχουν εν λειτουργία τα κόμματα που θα συγκροτήσουν το χώρο, αλλά που θα εκπέμπει στην κοινωνία το μήνυμα “εδώ είμαστε, προχωράμε όλοι μαζί” και από εκεί και πέρα μια μεγάλη καμπάνια σε όλη την Ελλάδα με ενωτικές συγκεντρώσεις», ήταν η πρότασή του.