Την νέα έκδοση αναβάθμισης του λειτουργικού της συστήματος που ακούσει στην κωδική ονομασία Yosemite παρουσίασε η Apple κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου συνεδρίου της στο Σαν Φρανσίσκο.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία το νέο σύστημα φέρνει τις λειτουργίες και τις εφαρμογές των επιτραπέζιων και φορητών υπολογιστών πιό κοντά με αυτές των μικρότερων φορητών συσκευών.

Η 10.10 έκδοση του OS X έχει νέα σχεδιασμό, είναι φανερά επηρεασμένο από τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος για φορητές συσκευές, το iOS 7 και το νέοiOS 8, με νέα πιο επίπεδα εικονίδια και ένα πιο διάφανο σχεδιασμό με τα παράθυρα να ταιριάζουν απόλυτα στο όλο look ενώ η νέα λειτουργία «dark mode» επιτρέπει στον χρήστη να κάνει όλο το interface πιο σκούρο και σίγουρα πιο ξεκούραστο όταν δουλεύει.

Στις νέες λειτουργίες που φέρνει το Yosemite είναι το iCloud Drive το οποίο θυμίζει κατά πολύ το Dropbox, και επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται αρχεία μεταξύ των συσκευών τους αλλά και μέσω μιας web εφαρμογής μέσα από οποιονδήποτε browser. Tο Spotlight αναβαθμίζεται και αυτό και πλέον μέσα από εκεί ο χρήστης μπορεί να ψάξει τοπικά στον υπολογιστή του, αλλά και στο διαδίκτυο.

Η μεγαλύτερη αναβάθμιση που φέρνει το Yosemite είναι στην εφαρμογή περιήγησης στο Internet, στο Safari, που, πλέον έχει νέο καθαρότερο και διαφανές σχεδιασμό, ενώ με τον Javascript κώδικα που έχει ενσωματώσει θεωρείται σύμφωνα με τους σχεδιαστέςκατά 6.5 φορές γρηγορότερη από κάθε άλλο browser.

Επίσης στο νέο λειτουργικό τηςAppleθα υπάρχει αυτόματος συγχρονισμός με τοiPhone δημιουργώντας hotspot κι έτσι θα μπορούν πλέον οι χρήστες να λαμβάνουν και να στέλνουν μηνύματα απευθείας από τον υπολογιστή ενώ θα μπορούν να λάβουν και να κάνουν τηλεφωνικές κλήσεις.