ΥΛΙΚΑ (για 4 παιδιά)

200 γρ. πατάτα

200 γρ. κολοκύθι

200 γρ. καρότο

200 γρ. μελιτζάνα

50 γρ. ντομάτα

40 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

40 ml έ.π. ελαιόλαδο

40 γρ. κρεμμύδι

αλάτι

1 αβγό (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε την πατάτα και τη βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό, σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσει αρκετά. Πλένουμε πολύ καλά και κατόπιν τρίβουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά στον τρίφτη. Οταν η πατάτα κρυώσει, τη λιώνουμε με το πιρούνι. Αλατίζουμε όλα τα λαχανικά και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι για 10 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους
180 °C-200°C. Βάζουμε όλα τα υλικά – εδώ θα προσθέσουμε και το αβγό αν θέλουμε – σε μια λεκάνη και τα αναμειγνύουμε. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και πλάθουμε 4 μπιφτέκια. Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, γυρνώντας τα μπιφτέκια και από την άλλη πλευρά.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014.