Σε ένα pop-up του φημισμένου εστιατορίου «Zuma», που βρίσκεται στο πεντάστερο ξενοδοχείο Cavo Tagoo της Μυκόνου, με εκπληκτική θέα στο απέραντο γαλάζιο – και σε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα -, ο σεφ Νίκος Ψηλός, υπεύθυνος της κουζίνας – με προϋπηρεσία τεσσάρων χρόνων στο κεντρικό εστιατόριο του Λονδίνου-,
μαζί με το επιτελείο του, ετοιμάζει καθημερινά το μενού που φέρει την υπογραφή του διεθνούς brand. Ενα μενού που, όπως μας λέει ο executive chef των «Zuma» στην Ευρώπη, Ντέιμον Γκρίφιθ: «Προσφέρει μια πολύ «δυνατή» επιλογή από τα κλασικά μας πιάτα που παρέχονται σε παγκόσμιο επιπεδο και αποτελούν τον πυρήνα του. Επιπλέον όμως πάντα διαθέτουμε μερικά νέα, εποχικά πιάτα που αναπτύσσονται ξεχωριστά από την ομάδα του κάθε εστιατορίου και είναι εμπνευσμένα από την τοποθεσία του. Καθώς αυτή είναι η δεύτερη σεζόν μας στη Μύκονο, ο κατάλογος έχει αυξηθεί σε μέγεθος και έχουμε προσθέσει κάποια καινούργια πιάτα, όπως είναι ο αστακός tempura με πικάντικη σάλτσα ponzu και μαγιονέζα wasabi».

Στα 11 εστιατόρια «Zuma» – σε Λονδίνο, Ρώμη, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη, Χονγκ Κονγκ, Μπανγκόκ, Αμπου Ντάμπι, Ντουμπάι κ.ά. -, υπάρχουν και άλλα πέντε εποχικά, όπως αυτό της Μυκόνου -, σερβίρεται ιαπωνική κουζίνα που δεν περιορίζεται όμως μόνο στο πολύ καλό σούσι. Αντίθετα, η ιδέα των δημιουργών, Ράινερ Μπέκερ και Αρτζεν Γουέινι (το πρώτο εστιατόριο το άνοιξαν το 2002, στο Νάιτσμπριτζ του Λονδίνου), είναι να προσφέρουν μοντέρνα και εκλεπτυσμένη κουζίνα, κατά τα πρότυπα των «Izakaya», τα οποία είναι χαλαροί χώροι στην Ιαπωνία όπου σερβίρονται ποτά και μια μεγάλη ποικιλία από μικρά πιάτα, κάτι σαν τα δικά μας μεζεδοπωλεία. Οπως εξηγεί ο κ. Γκρίφιθ: «Τα «Zuma» είναι μια αναβαθμισμένη εκδοχή (των «Izakaya»). Το φαγητό, το σέρβις και η ατμόσφαιρα είναι πιο φροντισμένα.
Ο κατάλογός μας αποτελείται από τρία διαφορετικά μέρη: την κυρίως κουζίνα – η οποία προσφέρει σύγχρονα πιάτα -, το Sushi Bar – με αφοσιωμένους σεφ – και το Robata Grill – ένα concept με καταβολές από το μαγειρικό στυλ των ψαράδων στη Βόρεια Ιαπωνία».

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω