Η ζάχαρη σερβίρεται σε κύβους, το νερό δεν πρέπει να είναι υπερβολικά καυτό όταν το ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα τσαγιού γιατί καταστρέφονται, το κουταλάκι του τσαγιού το χρησιμοποιούμε μόνο για ανακάτεμα, το οποίο πρέπει να είναι εντελώς αθόρυβο, ενώ το βγάζουμε από το φλιτζάνι για να πιούμε. Το πιατάκι του φλιτζανιού παραμένει πάντοτε πάνω στο τραπέζι, εκτός και αν είμαστε όρθιοι, οπότε και το κρατάμε στο αριστερό χέρι. Πάνω στο τραπέζι δεν βάζουμε προσωπικά αντικείμενα (π.χ. κινητό, γυαλιά), αλλά τα τοποθετούμε στη διπλανή μας καρέκλα. Δεν ντυνόμαστε πρόχειρα (π.χ. με τζιν και αθλητικά) και τρώμε τα πάντα με τα δάχτυλα (από εκεί προέκυψε και ο όρος finger food). Τέλος, και πολύ βασικό, όταν πιάνουμε το φλιτζάνι από το χερούλι, σε αντίθεση με αυτό που πολλοί πιστεύουν, δεν σηκώνουμε ποτέ ψηλά το μικρό μας δάχτυλο, αλλά το κρατάμε δίπλα στα υπόλοιπα!
Αυτοί είναι μερικοί, ίσως οι πιο βασικοί, κανόνες που ορίζουν τη σωστή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του αγγλικού απογευματινού τσαγιού, που σερβίρεται από τις 4 μ.μ. και μετά – το high tea το απολαμβάνουμε μετά τις 6 μ.μ., έχει πιο πλούσιο μενού και αντικαθιστά το βραδινό γεύμα. Μια συνήθεια που ξεκίνησε από μια φυσιολογική ανάγκη κατέληξε να γίνει θεσμός και να προσφέρεται σε όλα τα καλά ξενοδοχεία της Αγγλίας αλλά και του εξωτερικού.
Περιεχόμενο για συνδρομητές
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.