Αν ήταν Βρετανός, σίγουρα θα έφερε τον τίτλο του «σερ». Αλλά και ως Γάλλος είναι ο μοναδικός ζαχαροπλάστης που έχει λάβει τη διάκριση του ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής – το 2007, από τον τότε πρόεδρο Ζακ Σιράκ. Πάντως η πρώτη μπουτίκ του Πιερ Ερμέ δεν άνοιξε στο Παρίσι, αλλά στο μακρινό Τόκιο το 1998. Η Πόλη του Φωτός θα έπρεπε να περιμένει για τρία ακόμη χρόνια προτού αποκτήσει το δικό της εμβληματικό κατάστημα, στoν αριθμό 72 της οδού Μποναπάρτ στο Σεν Ζερμέν, που αποτελεί το fashion district της γαλλικής πρωτεύουσας. Από τον κόσμο της μόδας και από τους κορυφαίους διεθνείς τίτλους έλαβε άλλωστε τον άκρως κολακευτικό χαρακτηρισμό «Πικάσο της Ζαχαροπλαστικής», κάτι που τον ενέταξε παράλληλα και στον χώρο της τέχνης. Αφορμή γι’ αυτό μάλλον στάθηκαν τα πολλά χρώματα και τα περίτεχνα σχέδια που φέρουν οι δημιουργίες του – κάθε μπουτίκ του μοιάζει με γκαλερί ή με κοσμηματοπωλείο, για να αναφερθούμε και στα συλλεκτικά κουτιά και τις κασετίνες του.

Εδώ λοιπόν και πάνω από δύο δεκαετίες τα μικρά γλυκάκια του Πιερ Ερμέ, τα διάσημα μακαρόν, αλλά και τα – κατ’ εμέ – ακόμη σπουδαιότερα σοκολατάκια του γίνονται ανάρπαστα. Πράγματι, κάθε του μικρό σοκολατάκι αποτελεί ένα μίνι έργο τέχνης και από άποψη γεύσης, είτε πρόκειται για μια απλή επιλογή, όπως η «Ampa» – γκανάς από σκούρα σοκολάτα Μαδαγασκάρης με επικάλυψη μπίτερ σοκολάτας –, είτε για κάτι πιο ιδιαίτερο, όπως η «Hommage» – σοκολάτα γάλακτος με γκανάς κάστανου, πάστα αχλαδιού και επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος, αμφότερες ιδανικά συνοδευτικά για ένα αχνιστό φλιτζάνι φίνου αρωματικού καφέ.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω