Απίστευτο βάθος, γεμάτο σώμα, αντίστοιχο των Merlot και Cabernet Sauvignon, με πολύ υψηλές τανίνες, μέτρια οξύτητα, αρώματα φρούτων – σταφίδα, βανίλιες, βατόμουρα – και μπαχαρικών, καθώς και περιεκτικότητα σε αλκοόλ που φτάνει μέχρι και το 15%, το Syrah δεν είναι ένα κρασί για όσους προτιμούν τις ελαφριές γεύσεις. Οπως οι περισσότεροι μεγάλοι οίνοι, προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από τη Γαλλία (και ειδικά από την Κοιλάδα του Ροδανού), η οποία παραμένει μέχρι και σήμερα η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα, με τις Αυστραλία και Ισπανία να ακολουθούν. Ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκονται τα αμπέλια γίνεται πιο ελαφρύ ή πιο βαρύ, λιγότερο ή περισσότερο φρουτώδες. Σε πολλές χώρες είναι κυρίως μονοποικιλιακό, ενώ σε πολλές – ανάμεσά τους και η Ελλάδα -χρησιμοποιείται ευρέως σε προσμείξεις με άλλα κρασιά. Συνδυάζεται ιδανικά με πλούσια φαγητά όπως είναι το κρέας – μοσχάρι, αρνί, κυνήγι -, τα δυνατά τυριά – ροκφόρ και καμεμπέρ – και τα πιάτα με μελιτζάνες, όσπρια και μανιτάρια. Ταξιδέψαμε νοερά στις περιοχές όπου παράγεται περισσότερο το βαθυκόκκινο Syrah και επιλέξαμε μερικά από τα πιο καλά μπουκάλια – μονοποικιλιακά και με προσμείξεις. Παράλληλα, ρίξαμε και μια ματιά στα αγαπημένα μας ελληνικά, τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα εισαγωγής.
Περιεχόμενο για συνδρομητές
Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω
Είσοδος