Απίστευτο βάθος, γεμάτο σώμα, αντίστοιχο των Merlot και Cabernet Sauvignon, με πολύ υψηλές τανίνες, μέτρια οξύτητα, αρώματα φρούτων – σταφίδα, βανίλιες, βατόμουρα – και μπαχαρικών, καθώς και περιεκτικότητα σε αλκοόλ που φτάνει μέχρι και το 15%, το Syrah δεν είναι ένα κρασί για όσους προτιμούν τις ελαφριές γεύσεις. Οπως οι περισσότεροι μεγάλοι οίνοι, προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από τη Γαλλία (και ειδικά από την Κοιλάδα του Ροδανού), η οποία παραμένει μέχρι και σήμερα η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα, με τις Αυστραλία και Ισπανία να ακολουθούν. Ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκονται τα αμπέλια γίνεται πιο ελαφρύ ή πιο βαρύ, λιγότερο ή περισσότερο φρουτώδες. Σε πολλές χώρες είναι κυρίως μονοποικιλιακό, ενώ σε πολλές – ανάμεσά τους και η Ελλάδα -χρησιμοποιείται ευρέως σε προσμείξεις με άλλα κρασιά. Συνδυάζεται ιδανικά με πλούσια φαγητά όπως είναι το κρέας – μοσχάρι, αρνί, κυνήγι -, τα δυνατά τυριά – ροκφόρ και καμεμπέρ – και τα πιάτα με μελιτζάνες, όσπρια και μανιτάρια. Ταξιδέψαμε νοερά στις περιοχές όπου παράγεται περισσότερο το βαθυκόκκινο Syrah και επιλέξαμε μερικά από τα πιο καλά μπουκάλια – μονοποικιλιακά και με προσμείξεις. Παράλληλα, ρίξαμε και μια ματιά στα αγαπημένα μας ελληνικά, τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα εισαγωγής.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω