Ενα από τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την έως τώρα εμπειρία μας με τον κορωνοϊό, αλλά και με τις περισσότερες ασθένειες, είναι ότι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε από την πλευρά μας (πέρα από το να λαμβάνουμε φυσικά τα αυτονόητα μέτρα ατομικής προστασίας) είναι να φροντίζουμε να έχουμε έναν γερό οργανισμό. Ακόμη περισσότερο τώρα που βρισκόμαστε κοντά στο τέλος (της αποτελεσματικότητας) των αντιβιοτικών, με την ιατρική κοινότητα να προσανατολίζεται στην εύρεση τρόπων πρόληψης των ασθενειών. Η σωστή διατροφή, σε συνδυασμό και με άλλες καλές συνήθειες (γυμναστική, διακοπή καπνίσματος, ποιοτικό και επαρκή ύπνο), αποτελούν ίσως τα πιο ισχυρά όπλα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Για αυτόν τον λόγο απευθυνθήκαμε στον κλινικό διαιτολόγο-διατροφολόγο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και ειδικό (Msc) στην αθλητική διατροφή Μάνο Δημητρούλη, ο οποίος μας ενημέρωσε επί του θέματος και μας έδωσε δύο συνταγές για να αξιοποιήσουμε με νοστιμιά κάποια από τα τρόφιμα-ασπίδα του οργανισμού μας.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω