Οσοι εξ ημών βρισκόμαστε στο κλεινόν άστυ αυτή την εβδομάδα του Αυγούστου, θα είμαστε από τους τυχερούς που θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή γαστριμαργική εμπειρία σε έναν από τους πιο όμορφους και ειδυλλιακούς χώρους της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Ο λόγος για το νέο ραντεβού που έδωσαν ο επικεφαλής της κουζίνας στο Ark της Γλυφάδας, Γιάννης Μπαξεβάνης, και ο προσκεκλημένος του, συνάδελφος και πολύ καλός του φίλος, Ζερόμ Σερές.

Οι δύο μεγάλοι σεφ θα συνεργαστούν, για ακόμη μία φορά, με στόχο να δημιουργήσουν από κοινού ειδικά πιάτα, εκτός από εκείνα του καταλόγου. Επιδίωξή τους είναι το κάθε πιάτο να φέρει τη σφραγίδα και των δύο σε μια ελληνογαλλική σύμπραξη που θα είναι αποτέλεσμα ανταλλαγής γνώσεων, ταλέντων, εμπειριών και τεχνικών. Οπως μας δήλωσε ο ίδιος ο πολυβραβευμένος έλληνας σεφ για την επικείμενη συνάντηση: «Οι δυο μας θα φτιάξουμε 4-5 έξτρα πιάτα στον κατάλογο, τα οποία θα τα διαμορφώσουμε έτσι ώστε να εκφράζουν γαστρονομικά τόσο την Ελλάδα όσο και τη Γαλλία. Τα πιάτα θα αποτελέσουν έμπνευση της στιγμής, γι’ αυτό και ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει ποια ακριβώς θα είναι, αλλά το σίγουρο είναι ότι, όπως πάντα, θα χρησιμοποιήσουμε μόνο προϊόντα της εποχής. Ο ένας θα συμπληρώνει τον άλλον, θα τροποποιούμε συχνά τις αρχικές ιδέες με αυθόρμητο τρόπο, έτσι ώστε σε κάθε πιάτο να εκφραζόμαστε και οι δύο. Θέλουμε να έχουμε δύο σεφ σε ένα πιάτο. Φυσικά, θα μας βοηθήσουν και οι δύο εκπληκτικοί σεφ που εργάζονται μαζί μου στην κουζίνα του Ark, ο Διονύσης Ζαχαρόπουλος και ο Αντώνης Ζερίδης».

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω