Λευκό ή κόκκινο; Σε αυτή την ερώτηση πάντοτε απαντάμε: «Και τα δύο». Η λογική της επιλογής ενός μόνο κρασιού για να συνοδεύσει το γεύμα μας έχει ξεπεραστεί και πλέον αποζητούμε την ποικιλία. Ξεκινάμε συνήθως με ένα (ή και δύο) πιο ελαφρύ και όξινο λευκό για να συνοδεύσει τα ορεκτικά και τις σαλάτες μας και συνεχίζουμε με τα πιο στιβαρά, πολύπλοκα και θερμά ερυθρά για το κυρίως πιάτο, ειδικά αν πρόκειται για κόκκινο κρέας. Κινούμενοι, λοιπόν, σε αυτή τη λογική, επιλέξαμε μερικά εξαιρετικά ζευγάρια κρασιών (ένα λευκό και ένα κόκκινο) από εκλεκτά ελληνικά οινοποιεία. Προτιμήσαμε τα πιο γεμάτα και «σύνθετα», κατά προτίμηση να έχουν υποστεί κάποια παλαίωση και τα οποία μπορούν να δώσουν «χαρακτήρα» στο τραπέζι μας. Φυσικά, επιτρέπεται το mix & match κατά βούληση.
Περιεχόμενο για συνδρομητές
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.