Καθημερινή πρωί και στη μαρίνα Αλίμου υπάρχει κίνηση. Τα σκάφη που βρίσκονται εκεί ελλιμενισμένα και το προηγούμενο διάστημα αναγκαστικά ακινητοποιημένα λόγω πανδημίας ετοιμάζονται και πάλι να βάλουν πλώρη για τα νερά του Αιγαίου και του Ιονίου. Τα μέλη των πληρωμάτων ετοιμάζονται πυρετωδώς και παρά τον φόρτο εργασίας ένα κύμα αισιοδοξίας τους κινητοποιεί όλους. Θέλουν να αφήσουν πίσω τους τις ημέρες της καραντίνας και της απραγίας και να ξεκινήσουν αυτό που ξέρουν πολύ καλά να κάνουν: να φροντίζουν τους φιλοξενούμενούς τους οι οποίοι θα έρθουν από όλα τα μέρη της Γης για να χαρούν τα ελληνικά νησιά.
Ελληνική φιλοξενία, όμως, χωρίς καλό φαγητό δεν υφίσταται. Γι’ αυτό και εμείς αποφασίσαμε, εκτός από το να περάσουμε μία ημέρα στα καταστρώματα του μήκους 40 μ. «Pathos» απλώς απολαμβάνοντας τη θάλασσα, τη γαλήνη και την ηρεμία, να φτιάξουμε και ένα γεύμα αντάξιο των προσδοκιών των ανθρώπων που ταξιδεύουν σε αυτά τα σκάφη. Και ποιος καλύτερος να μας ετοιμάσει αυτό το γεύμα από τον Στέλιο Αρακά; Ο νεαρός συριανός σεφ, που έχει εργαστεί στη θαλαμηγό του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Salman bin Abdulaziz Al Saud, έχει ένα βιογραφικό πραγματικά εντυπωσιακό. Μετρά συνεργασίες στην Ελλάδα με το βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin «Funky Gourmet», με το «All Senses» πλάι στον «διάστερο» σεφ Ρόνι Εμποργκ, καθώς και με το «Myconian Villa Collection» στο Νησί των Ανέμων ως executive chef και με τα «Canaves Οia» στη Σαντορίνη ως complex executive chef. Στο εξωτερικό έχει εργαστεί στο τριάστερο «Vendôme» στη Γερμανία και ως επικεφαλής όλων των εστιατορίων (με διαφορετική κουζίνα το καθένα) της εταιρείας Siham International στη Σαουδική Αραβία. Στην ερώτηση πού διαφέρει η δουλειά ενός σεφ σε σκάφος μας απαντά: «Στο σκάφος δεν έχεις το προσωπικό που έχεις στα εστιατόρια. Πρέπει να κάνεις τα περισσότερα μόνος σου. Και επίσης βρίσκεσαι στη δουλειά σου 24 ώρες το 24ωρο αφού κοιμάσαι εκεί. Πρέπει να μάθεις να εργάζεσαι και να κάνεις εντυπωσιακά πράγματα σε περιορισμένο χώρο, να έχεις υπολογίσει σωστά τις προμήθειές σου και να φτιάχνεις γεύματα που να ανταποκρίνονται στα γούστα όχι μόνο του ιδιοκτήτη αλλά και όλης της οικογένειάς του, των παιδιών του. Εχεις λοιπόν μια μεγάλη γκάμα ανθρώπων να ικανοποιήσεις και μάλιστα για όλα τα γεύματα της ημέρας».
Περιεχόμενο για συνδρομητές
Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω
Είσοδος