Παρά θίν’ αλός

Το νηστίσιμο γιουβέτσι εκσυγχρονίζεται και γίνεται ένα πεντανόστιμο κριθαρότο με γαρίδες, ενώ το παραδοσιακό ξιδάτο χταπόδι αντικαθίσταται από ένα εξαιρετικό «καρπάτσιο» διά χειρός Αργύρη Αιγινίτη, σεφ στο εστιατόριο «Νικόλας της Σχοινούσας» στη Γλυφάδα.

Με ιδιωτικά σκάφη και ελικόπτερα καταφθάνουν στη Σχοινούσα, το πανέμορφο νησάκι των Μικρών Κυκλάδων, κάθε καλοκαίρι από το 1976, εφοπλιστές, γνωστοί επιχειρηματίες και διάσημες προσωπικότητες προκειμένου να γευτούν το φρέσκο ψάρι που ετοίμαζε, πρώτα ο Νικόλας Παπαδημητρίου και τώρα η κόρη του, Σοφία. Τον χειμώνα μπορούν απλώς να πεταχτούν μέχρι τη Γλυφάδα, ακριβώς πάνω στην παραλία, όπου βρίσκεται το δεύτερο εστιατόριο «Νικόλας της Σχοινούσας». Σεφ εκεί είναι ο Αργύρης Αιγινίτης, ο οποίος με προϋπηρεσία σε μερικά από τα πιο διάσημα ελληνικά εστιατόρια της χώρας μας, ανάμεσα στα οποία η «Σπονδή» και το «Κόκκινο Ποδήλατο» στη Σαντορίνη, συνεχίζει την παράδοση του καταστήματος στη δημιουργική και ποιοτικά υψηλού επιπέδου κουζίνα.

Ποιος καταλληλότερος, λοιπόν, για να µας ετοιµάσει τα θαλασσινά πιάτα της Καθαράς Δευτέρας;

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.