Τα αγαπημένα μου, από όσα έχω δοκιμάσει, είναι αυτό με το παραδοσιακό τυρί της Σύρου Σαν Μιχάλη, ένα άλλο, επίσης με τυρί, τη μυκονιάτικη κοπανιστή, ένα με πλούσια επίγευση χάρη στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλλά και ένα με παντζάρι, συνοδεία μιας δροσερής καλοκαιρινής σαλάτας. Ο λόγος για τα παγωτά του Νίκου Κουκιάσα, ιδιοκτήτη του ζαχαροπλαστείου «Casa Dolce» στη Μύκονο, ο οποίος έχει τη φήμη (100% αληθής) ότι μπορεί να φτιάξει παγωτό από τα πάντα (ένα από τα πιο περίεργα υλικά που έχει χρησιμοποιήσει είναι το μαύρο σκόρδο). Σε εκείνον απευθύνονται όλοι οι κορυφαίοι σεφ, εγχώριοι και μη, για να τους ετοιμάσει ιδιαίτερα παγωτά προκειμένου να σερβίρουν με τα πιάτα τους. Κι εκείνος ανταποκρίνεται με μεγάλη χαρά, αφού του αρέσει πολύ να δημιουργεί με περίεργα υλικά και να φτιάχνει πρωτότυπους συνδυασμούς. Το παγωτό φέτα, για παράδειγμα (για το οποίο μας παραχώρησε τη συνταγή), το έχει σερβίρει με πατάτες τηγανητές, ενώ μπορεί να μπει και σε άλλα καλοκαιρινά πιάτα, όπως είναι το μπριάμ, ή σε μια χωριάτικη αντί για σκέτη φέτα.
Βέβαια, φτιάχνει και γλυκά παγωτά με πιο κλασικές γεύσεις, όπως είναι η στρατσιατέλα και το σορμπέ πεπόνι που ετοίμασε για το BHMAgazino. Κοινός παρονομαστής για όλες του τις δημιουργίες είναι οι καλής ποιότητας ελληνικές πρώτες ύλες. Οι συνταγές που μας έδωσε χρειάζονται παγωτομηχανή και φτιάχνονται με λίγα και απλά υλικά. Ως σταθεροποιητή και γαλακτωματοποιητή χρησιμοποιεί κόμμι γκουάρ, ένα προϊόν, από το φασόλι γκουάρ, που βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα με μπαχαρικά. Επίσης, μπορούμε να το παραγγείλουμε στο Διαδίκτυο. Αυτό το συστατικό κάνει το παγωτό μας απαλό και βοηθάει ώστε να μη δημιουργούνται παγοκρύσταλλοι.
Περιεχόμενο για συνδρομητές
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.