Οταν ο καφές συναντά τη σοκολάτα

Με φόντο τον καταπράσινο κήπο στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το «Natu» στην Κηφισιά γευθήκαμε ένα διαφορετικό τιραμισού, ένα πλούσιο μπράουνι με κρέμα και μάθαμε τα μυστικά των συνταγών για την παρασκευή καπουτσίνο και κρύου latte στο σπίτι.

Η βόλτα μας προς το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά πάντοτε καταλήγει στον κήπο, εκεί όπου βρίσκεται και το εστιατόριο «Natu». Ετσι και αυτή τη φορά καθίσαμε να απολαύσουμε τον καφέ μας μέσα στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον που σκεπάζει τους ενοχλητικούς θορύβους της πόλης και προσφέρει μερικές στιγμές χαλάρωσης στη διάρκεια της ημέρας. Ενας δροσερός latte, τον οποίο συνοδεύσαμε με ένα τιραμισού με σοκολάτα, μας άνοιξε την όρεξη και μας κίνησε την περιέργεια για το πόσο ωραίος θα μπορούσε να είναι ο συνδυασμός καφέ – σοκολάτας και για άλλα γλυκά. Επικοινωνήσαμε λοιπόν με τη Σαρλότ Παπαδημητρίου, τη σεφ ζαχαροπλαστικής του «Δειπνοσοφιστηρίου» – που είναι υπεύθυνο για το φαγητό και τα γλυκά του εστιατορίου – και της ζητήσαμε να μας λύσει την απορία. Μέσα σε λίγη ώρα ένα υπέροχο και ανάλαφρο τιραμισού αλλά και ένα λαχταριστό μπράουνι με βελούδινη κρέμα ήταν έτοιμα, μαζί και οι συνταγές τους. Ο καφές που προστίθεται ενισχύει την ένταση της σοκολάτας και έτσι προκύπτει ένα εκρηκτικό γευστικό αποτέλεσμα. Και για να απολαύσουμε όπως πρέπει τα γλυκά μας, προσθέσαμε και δύο καφέδες – έναν ζεστό και έναν κρύο – που μπορούν να ετοιμαστούν πανεύκολα στο σπίτι!

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.